home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Deréktámasz és hengerpárna
Bíró Tímea
2018.10.20.
LXXIII. évf. 41. szám
Deréktámasz és hengerpárna

Ha sokat ülünk, nemcsak a szék minőségére kell odafigyelnünk, hanem arra is, hogy minek támasztjuk neki a hátunkat. A testtartást javító és a gerincbarát ülést elősegítő párnák olcsóak, ám rendkívül hatékonyak.


Deréktámasz

Egyre népszerűbb az úgynevezett autós deréktámasz, mely megakadályozza, hogy görbén üljünk. A derék természetes görbületének kirajzolásával a deréktámasz a csigolyák szabályos elhelyezkedését alakítja ki, ezzel kiiktatja a porckorongra nehezedő túlnyomást.

A deréktámasz mérete akkor jó, ha a derekunk annyira homorúvá válik, hogy a tarkónk sokkal könnyebben hozzányomható az autó fejtámaszához, mint deréktámasz nélkül. Az eszközt az ágyéki, homorú gerincgörbület mögé kell tenni.

A kanapéra vagy az irodai székhez a gerincspecialisták a hengerpárna használatát javasolják, mely eszköz azért is előnyös, mert fagyasztva hűtőpárnaként is funkcionál, és hosszú ideig képes hűteni. Hideg borogatás céljára is alkalmas, így kiváló gyulladáscsökkentésre, lázcsillapításra, sérülésekre stb. Melegítő párnákhoz hasonlóan is használható, sütőben vagy mikróban rövid ideig melegítve. A hőt egyenletesen árasztja, felpezsdíti a vérkeringést, és ezáltal is segít az ellazulásban. Nem éget, és hosszasan engedi ki a meleget. Hatékonyan enyhíti vagy akár meg is szüntetheti a hát-, nyak- és fejfájást, migrént, alvászavarokat, hasi és egyéb görcsöket, izom- és ízületi fájdalmakat.


Hengerpárna

Fontos megemlíteni a tönkölypárnát is, mely természetes anyagokból készül, egy kissé rugalmas, rendkívül sűrű szövésű textíliákból. Allergiaérzékenység esetén is rendkívül biztonságos. Szellőztetéssel naponta frissíthető, mosni csak a huzatot szükséges. A pelyva jótékony hatását a benne levő kovasav kisugárzásának köszönhetjük. A párnákra fekve nagyon kellemes melegség keletkezik a párna körül, a kovasav párolgása nyugtatóan hat az idegvégződéseinkre, és fájdalomcsillapító hatása is remekül érvényesül, kitűnő stressz- és görcsoldó. Értágító hatásának köszönhetően segít a testnek alvás közben ellazulni, pihenni, emellett a párna különleges, friss szalmára emlékeztető illata azt a hatást kelti, mintha egy frissen kaszált, napsütéses réten hajtanánk álomra a fejünket. Mivel a héjak nem tapadnak össze, hanem könnyen elmozdulnak, rugalmas fekvőfelületet nyújtanak, alvás közben gyengéden masszíroznak, kiválóan igazodnak a nyak- és a fejformához, kitöltik a nyak és a gerinc közötti részeket, stabil tartást tesznek lehetővé, lazán tartják az izmokat, ezáltal is serkentve az agyi vérkeringést. Az ágybetétek pedig tökéletesen felveszik a test formáját, amivel optimális pozíciót nyújtanak, elősegítve az izmok valódi ellazulását. Otthon is el lehet készíteni őket, akár a meggymag is megfelel erre a célra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..