Délvidéki népdalkörvezetők képzése

Délvidéki népdalkörvezetők képzése

2015. február 23–25., Muzslya, Csantavér, Csóka — A XXXVIII. Durindó fellépőit szakmai értékelésre hívja össze 2015. február 23-a és 25-e között a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, valamint a Gyöngyösbokréta és a Durindó Fesztiváltanács Muzslyán, Csantavéren és Csókán, a helyi egyesületekben.

A képzés az elmúlt év fesztiválja fellépőinek szól, akik szakmai kiértékelést és segítséget kaphatnak a további munkához, szakmai fejlődéshez. A képzést Németh István, a MTA BTK Zenetudományi Intézetének munkatársa tartja.

Muzslyára február 23-án 18 órára a közép- és dél-bánáti, a szerémségi illetve a dél-bácskai csoportok művészeti vezetői, Csantavérre február 24-én 18 órára az észak-bácskai fellépők művészeti vezetői, Csókára február 25-én 18 órára pedig a Tisza menti fellépők művészeti vezetői kaptak meghívást.

Az elmúlt év őszén két alkalommal sikerült hasonló találkozót szervezni, amelyek Zentagunarason és Csókán zajlottak, a nyugat- és közép-bácskai együttesek vezetőinek részvételével. Az eddigi képzéseket a Durindó művészeti bizottságának tagjai: Németh István, a MTA BTK Zenetudományi Intézetének munkatársa, Borsi Ferenc népzeneoktató, Csizmadia Anna népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója és Rontó Márta népdalkörvezető, népzene-pedagógus bevonásával rendezték meg.

Az esemény koordinátora Juhász Gyula, a Vajdasági Magyar Művelő Intézet munkatársa, akihez a következő elérhetőségeken fordulhatnak az érdeklődők: +381 24 816 790, gyula@vmmi.org, illetve 064/230-1205.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink