home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Délvidék felfedezése
Martinek Imre
2016.03.29.
LXXI. évf. 12. szám
Délvidék felfedezése

Március idusán hagyta el a nyomdát a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete (VMÚE) Délvidék felfedezése című riportkönyvsorozatának második része.

A százhatvan oldalas kötet, mely Versec és környéke magyarságának életét mutatja be képek, írások és beszélgetések által, a tavaly nyáron megtartott riporttábor anyagaiból állt össze.

Születésének körülményeiről videóösszeállítás is készült, mely az újságíró-egyesület, a topolyai község múzeumában megtartott idei díjkiosztóján afféle kedvcsinálóként is be lett mutatva. A soron következő, hasonló jellegű táborban való részvételhez mindenképpen, melyet 2017 nyarán a szerémségi Maradékon szeretnének megtartani a szervezők.

A riportkönyv újabb, szélesebb körű méltatására — természetesen délkelet-bánsági helyszínnel — a tervek szerint a Külhoni Magyar Újságíró-egyesületek Konvenciójának (KMÚKE) idei tanácskozásán kerül majd sor.

Délkelet-Bánát vidéke

Posted by Martinek Imre on Saturday, March 26, 2016

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..