home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
December 1-je
Martinek Imre
2023.12.01.
LXXVIII. évf. 48. szám
December 1-je

Ezen a napon született 1807-ben a mai Győr-Moson-Sopron vármegyei Pér községben Écsy László, a balatonfüredi fürdőtelep első igazgatója.


Balatonfüred — 2023. augusztus 24.

Áldásos és maradandó tevékenységének emlékét hirdetve, Balatonfüred Város Önkormányzata 2011-ben emléktáblát állított. Azon épület homlokzatára, amelyben a fürdőfelügyelő, illetve fürdőigazgató úr 1835. április 6-ától 1889. február 1-jéig (nyugdíjba vonulásáig) dolgozott. Életrajzába az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Veszprém megyei életrajzi lexikonjának vonatkozó szócikke alatt is kaphatunk rövid betekintést, az említett tábla felavatásáról készült helyszíni beszámoló pedig a balatonfured.hu oldalon található.

Écsy László 1895. május 10-én hunyt el Balatonfüreden.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..