home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Dankó Erdélyben
Csermák Zoltán
2016.06.29.
LXXI. évf. 26. szám
Dankó Erdélyben

Élő műsorral mutatkozik be Székelyföldön a nótarádió — Magyarország legnépszerűbb nótarádiója 2016. június 30-án indul Erdélybe. A műsorvezetők és a vendégelőadók csapata Csíkszeredában és Kézdivásárhelyen találkozik a közönséggel.

Nagy vállalkozást terveznek a Dankó Rádió munkatársai: 2016. június 30-án székelyföldi turnéra indulnak. A külhoni út szervesen illeszkedik a Dankó Klub hagyományába: minden hónap utolsó hétfőjén élőzenei műsorral örvendeztetik meg a közönséget a budapesti Thália Színházban. Elsősorban az adó „hadra fogható” műsorkészítői látogatnak el Székelyhonba, így a Déryné-díjas Nagy Ibolya, az immár negyven éve színpadi előadóművészként is szereplő Tarnai Kiss László vezetőszerkesztő-műsorvezető. A rádiósokat operett-művészek is elkísérik: Eperjesi Erika, Jenei Gábor, valamint Dócs Péter is tagja az „utazó keretnek”. A program a Dankó Rádió, három alappillérére támaszkodik: az operett, a magyar nóta és a népdal mellett a crossover és az örökzöldek népszerű slágerei is felcsendülnek.


Nagy Ibolya és Tarnai Kiss László

A munkatársak közfelkiáltással döntötték a helyszínről, hiszen mindegyikük érzelmileg is szorosan kötődik Székelyföldhöz. Tarnai Kiss László örömmel emlékezik a Dankó Rádió működésének kezdeteire:

„Csodaként éltük meg, amikor 2012. december 22-én megszületett a Dankó Rádió, egy olyan médium, amiről senki sem gondolta, hogy egyszer megszólalhat — vallja Tarnai, aki majd’ három évtizede szerkeszti a Magyar Rádió népzenei, magyar nóta és cigányzenei műsorait. - Annak idején, Kézdivásárhelyen tiszteletbeli székelynek avattak, az erről szóló oklevelet nagyon komolyan veszem, és a legbecsesebb emlékeim között őrzöm! Kézdivásárhely és a Székely Rádió a második otthonom.

A művész sokáig vezette a Verkli, a Promenád, a hétfői Kettőtől ötig… és a Szívküldi műsorát, hallgatói különösen közvetlenségéért kedvelik. Csíkszeredában 2009-ben adott utoljára koncertet.

Program:
Csíkszereda: Július 1-én, pénteken, 18 óra (Szakszervezetek Művelődési Háza)
Kézdivásárhely: Július 2-án, szombaton 18 óra (Vigadó Művelődési Ház)
 

Mindkét rendezvényre a belépés ingyenes!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..