home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Dallamok a fa lelkéből
Bíró Tímea
2019.08.05.
LXXIV. évf. 31. szám
Dallamok a fa lelkéből

Mint ahogy sejtettem is, ülőhely nem mindenkinek jutott, akkora volt az érdeklődés a Garden Quartet koncertjén, mely egyúttal a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ idényzáró koncertje volt.

A VM4K szeptemberig bezárja kapuit, de a rövid vakáció után újult erővel, koncertekkel és előadásokkal várják a közönséget. A szervezők gondoskodtak arról, hogy egy színvonalas és emlékezetes programmal kedveskedjenek a hallgatóságnak. A Zsiga Pál, Tóth András, Slobodan Stefanović és Molnár Viktor alkotta vonósnégyes rendkívül népszerű nemcsak Szerbiában, hanem a határon túl is. Zsiga Pál elmondta, hogy a 2006-ban megalakult zenekarnak voltak segítői is.


A szerző felvételei

— Molnár Viktorral már gyerekkorunkban kamarazenével foglalkoztunk, és mi voltunk a környéken az egyetlenek. Szerettünk volna egy ilyen jellegű formációt létrehozni. Sokat köszönhetünk Antal Istvánnak, a zenede egykori igazgatójának, Szabadka Önkormányzatának, de ezenkívül mi is rengeteget dolgoztunk azon, hogy egyre feljebb jussunk a zenei létrán. A sok fellépésnek köszönhetően egyre többen tudomást szereztek rólunk, illetve az is egy pozitívum a zenekar életében, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolunk például a Szarajevói Magyar Nagykövetséggel és a bosznia-hercegovinai konzulátussal.

Haydn és Mozart mellett Michael Jackson és a Led Zeppelin kedvelői is örülhettek a válogatásnak, ezenkívül felcsendült a Moon River című filmzene, az A nő szívét ki ismeri? című operettsláger, valamint a népszerű Despacito is elhangzott. Ami külön érdekesség volt, hogy A Gyűrűk Ura című többrészes film legnépszerűbb dallamait is eljátszották a nagyérdeműnek. Április 10-én, a költészet napja alkalmából ezzel az összeállítással már szerepeltek a Kosztolányi Dezső Színházban, így aki lemaradt arról a koncertről, az most pótolhatta az élményt. A tangó szerelmeseinek bizonyára nehezükre esett visszafogniuk magukat a népes udvarban, hogy ne perdüljenek táncra. A zenekar vezetője lapunknak azt is elmondta, hogy a csapat mind a négy tagjának ízlését belecsempészik a repertoárba, és úgy tapasztalják, hogy ez a közönségnek is imponál.

A zenekar nemcsak rendezvényeken lép színpadra, hanem az esküvőket is szebbé teszi, illetve már több alkalommal jótékonykodott is.

— Szeptemberre egy humanitárius koncertet szervezünk a zenedével, jelenleg erre készülünk. Örömmel tölt el bennünket, ha a zene által segíthetünk másokon — fűzte hozzá Zsiga Pál.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..