home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Curtis gengszterhangulatban van, az Ofenbach pedig mert váltani
Zvekán Péter
2021.10.29.
LXXVI. évf. 42. szám
Curtis gengszterhangulatban van, az Ofenbach pedig mert váltani

Curtis: Piszkos kölyök — Ofenbach & Ella Henderson: Hurricane

Curtis: Piszkos kölyök

Curtis érdekes alakja a magyar popszcénának. Visszaemlékezve talán minden akkor indult be számára, amikor még 2012-ben megjelent a Majkával és BLR-rel közösen elkészített Belehalok című dala. Aztán nemrég egy drogbotrány övezte, amit elég gyorsan sikerült kihevernie. A cirkusz közepén Majka többször is azt nyilatkozta, hogy nem bírja tovább, elég ebből az életvitelből, viszont Curtis összeszedte magát, Majka visszafogadta, és most nagyobb lendülettel száguld, mint valaha. Hamarosan például egy vadiúj EP-vel jelentkezik, mely a Spíler címet kapta.

A napokban éppen erről jelent meg az első, bemutatkozó dal, mely egyúttal az új korong előhírnöke is, ez a Piszkos kölyök, melyről a következőket olvastam: „Egy komorabb hangulatú felvétel ez, olyan, mintha az újpesti gyökerű zenész újra háborúba indulna a lakótelepi élet kegyetlen csapásaival szemben, állva annak minden sarát.

Curtis elárulta, hogy bár az első számban még csak egyedül hallhatjuk, további szerzeményeinél olyan nevek is feltűnnek majd, akikkel korábban már kiemelkedő sikereket értek el. „Hatalmas öröm számomra, hogy ismét a szakma és a közönség által is elismert művészekkel dolgozhattam együtt — velem lesznek a legszókimondóbb társaim, azaz Essemm, 4Tress, valamint jóbarátommal, Szabó Ádámmal is készül az új duettünk, és ne felejtsük ki a sorból szerzőtársamat, produceremet, Vígh Arnoldot sem. Természetesen Jimyvel sem áll meg a klipgyártás a Piszkos kölyöknél: már most elárulom, hogy jön az Ez vagyok én folytatása” — mondta el Széki Attila, azaz Curtis.

A fentebb említett Jimy pedig nem más, mint Magyarország egyik legfontosabb kliprendezője, a díjnyertes Jimy J. Hollywood, akivel már többször is dolgoztak együtt.

 

Ofenbach & Ella Henderson: Hurricane

Az Ofenbach végre ismét egy újdonsággal jelentkezik, melyet Ella Hendersonnal közösen készítettek el, ez a Hurricane.

Az Ofenbach neve már eleve garancia a sikerre, hiszen az elmúlt években hihetetlen teljesítményt nyújtott. A srácok a Be Mine-nal robbantak be, azóta pedig megállíthatatlanul hozzák a jobbnál jobb dalokat. A tavalyi év egyik legnagyobb slágere is az ő nevükhöz fűződik, a Head Shoulders Knees & Toes, mely 2020-ban szinte mindenhol felcsendült. Minderre az idén rátettek még egy lapáttal akkor, amikor jelentkeztek a Wasted Love című trackkel.

Ella Hendersonnak pedig nagyon érdekesen indult a karrierje. 2012-ben vett részt a The X Factor UK-ben, ahol a közönség nagyon megkedvelte, és sokan őt tartották a potenciális befutónak. Aztán mégsem ez történt, és mindenki meglepetésére csak a 6. helyen végzett. Szerencsére Simon Cowell, a The X Factor UK egyik fő zsűritagja, a Syco Music alapítója tudja, mitől döglik a légy, ezért felkínált neki egy lemezszerződést, aminek gyümölcse 2014-ben a Chapter One című lemez lett. Mondanom sem kell, a korong pillanatok alatt az első helyen találta magát az Egyesült Királyságban.

Szóval összeállt a díjnyertes francia DJ-duó és a BRIT Awards-jelölt énekesnő, hogy egy igazán ütős dalt hozzanak össze. Érdekes megjegyeznem, hogy hangzásvilágban eltértek a tőlük megszokottól, ami nem feltétlenül baj, de közben azt is be kell vallani, hogy első hallásra inkább jellemző ez a világ Alan Walkerre. A lényeg viszont, hogy a szám szeptember 30-a óta meghallgatható és megtekinthető a YouTube-on, és jelenleg 1,5 milliónál jár. Ez a szám egyelőre jelentősen lemarad a csapat többi slágeréhez képest, viszont még nagyon friss, így majd az idő mutatja meg igazán, mekkorát tud menni az újdonság.

Kép: i0.wp.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..