Cumi, de milyen?

Cumi, de milyen?

Számos különbség van cumi és cumi között. Minden korosztály számára vásárolhatunk játszó-, nyugtató- vagy altatócumit, latexből (sárga gumi), valamint szilikonból. Az egyik választási szempont, hogy mekkora gyereknek vesszük. Minden korosztálynak más méretű cumi dukál ugyanis. A legtöbb szakértő szerint újszülöttnek (nagyjából 6-8 hetes korig) teljesen felesleges és egyben káros is cumit adni. Bármilyen formájút és anyagút válasszunk is, legalább félévente le kell cserélni, a köztes időben pedig rendszeresen tisztítsuk és fertőtlenítsük!


Fő a higiénia!

A cumi általában szilikonból vagy latexből készül. Az előbbi könnyebben tisztítható és időtállóbb, de allergiaforrás is lehet. A tiszta kaucsukból készült cumi különösen higiénikus, mivel egyben van kiöntve, így nincsenek rajta olyan érintkezési pontok, amelyeken a baktériumok tanyát verhetnének.

Megfelelő levegőzés

Akkor választunk okosan, ha a cumi külső, műanyag része, azaz a pajzs több helyen is ki van lyukasztva. Így szabad lesz a légáramlás, és a bekerülő nyál nem fogja irritálni a gyermek bőrét, ezáltal elkerülhető a pirosodás, a kiütés.

A szülők szórakoztatására

Noha sokak szerint a cumi az ördög találmánya, számos szülő adott már hálát azért a nyugalomért, amelyet nyújt. A családtagok most még több örömüket lelhetik a gyermeket csillapító eszközben, a gyártók ugyanis, fantáziájuknak teret hagyva, egyre érdekesebb megoldásokkal állnak elő.

Címkék: Cumi, de milyen?
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Baba-mama rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink