home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Csökkenőben a bűnözés
Tóth Péter
2015.07.06.
LXX. évf. 26. szám
Csökkenőben a bűnözés

Kibővítették a térfigyelő rendszert Kishegyesen — A kishegyesi községben egy újabb jelentős bővítésen esett át a térfigyelő rendszer, melyet a közelmúltban összekötöttek a rendőrállomással is. Elsősorban a gyermekek biztonsága érdekében az iskolákban és az óvodában is újabb kamerákat szereltek fel, s azóta sokat javult a közbiztonság. Az egyik köztéri trafikot néhány éve még szinte heti rendszerességgel feltörték, de amióta elhelyezték a térfigyelő kamerákat, ez egyszer sem történt meg.

Juhász Bálint Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági titkárhelyettes a munkatársai kíséretében megtekintette a kibővített térfigyelő kamerarendszer működését a kishegyesi rendőrállomáson. A kíséretükben voltak az önkormányzat vezetői: Marko Rovčanin községi elnök és Mohácsi Zoltán községi elnökhelyettes, a községi tanács tagjai, valamint Hallgató Imre, a községi képviselő-testület elnöke. A rendőrségen Boris Arifi parancsnok bemutatta, hogy a belügy épületében található rendszert is összekötötték a térfigyelő rendszerrel, ami nagymértékben hozzájárul a rendőrség eredményesebb munkájához, egyúttal pedig a közbiztonság javításához. A község területén így most már összesen 11 térfigyelő kamera segítségével a kishegyesi rendőrállomás ügyeletesei immár élőben követhetik az eseményeket.

— A térfigyelő rendszer bővítésére a titkárság 2 millió dinárt irányzott elő, melyhez Kishegyes község önkormányzata 1,2 millió dinár önrészt társított. Az említett 11 térfigyelő kamerán kívül a kishegyesi iskolában 16, a szeghegyiben 12, a bácsfeketehegyiben pedig 14 kamera segítségével felügyelhetik a gyermekek biztonságát. Az iskolák mellett a kishegyesi központi óvoda is négy kamerával lett felszerelve. Kishegyes községben szakaszokban építették ki a térfigyelő rendszer központját, illetve szerelték fel az első kamerákat. Az idén továbbfejlesztették a rendszert. Új kamerákat helyeztek el mindhárom településen, valamint az oktatási intézményekben. Ezeket egy rendszerbe kötötték össze, melynek központja az önkormányzatban van, de most már a rendőrség épületéből is követhető az élő adás. Ez fontos a bűnmegelőzés és a nyomozás szempontjából, hiszen immár a települések bejáratait, illetve a forgalmasabb részeket is kamerák segítségével figyelik — mondta el Juhász Bálint titkárhelyettes, aki arról is beszámolt, hogy tartományi szinten ezt a fajta pályázati rendszert már két éve működtetik. Minden évben 30 millió dinár támogatást ítélnek oda. Minden vajdasági önkormányzatban megkezdték már az effajta rendszerek kiépítését.

Marko Rovčanin községi elnök szerint is nagyon fontos Kishegyes községnek a térfigyelő rendszer létesítése és bővítése. Kishegyes azok közé a kisszámú vajdasági községek közé tartozik, amelyek már minden településükön telepítettek térfigyelő rendszert. Ez a közbiztonság szempontjából fontos, mert ellenőrizhetőek a községbe vezető utak. Azt is elmondta, hogy már jövőre tovább szeretnék fejleszteni a rendszert.

Mohácsi Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy az önkormányzat külön figyelmet fordít a gyermekek biztonságára. A rendszer most már lefedi az iskolákat és a környezetüket, valamint az óvodát és annak környékét is, a rendőrségen pedig élőben követhetik a történéseket. Az alpolgármester szerint a mintegy 50 térfigyelő kamerának is köszönhető, hogy a községben jelentősen csökkent a bűnözés, amit a statisztikák is alátámasztanak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..