home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Csókai tervek
ger
2006.01.11.
LXI. évf. 2. szám

A csókai községben az idei évre 110 millió dináros költségvetést terveznek, de az egyéb bevételekből származó pénzekkel együtt mintegy 150 millió dinárra számítanak. Ebből már gondolhatnak beruházásokra is a fontosabb közművek (világítás, csatornázás stb.) területén. Újdonság, hogy egymillió dinárt...

A csókai községben az idei évre 110 millió dináros költségvetést terveznek, de az egyéb bevételekből származó pénzekkel együtt mintegy 150 millió dinárra számítanak. Ebből már gondolhatnak beruházásokra is a fontosabb közművek (világítás, csatornázás stb.) területén. Újdonság, hogy egymillió dinárt a községi tájékoztatás megalapozására kívánnak fordítani. A tapasztalat ugyanis azt bizonyítja, hogy a polgárok nincsenek kellőképpen informálva a községi intézmények munkájáról.
A helyi közösségekben folytatott közvitákon számos észrevétel hangzott el a Művelődési Központ munkájára, nagy részük helytálló. Az iskolákban községi és tartományi segítséggel történtek kisebb-nagyobb beruházások, felújítási munkálatok. Remélhetőleg hamarosan megoldódnak az óvoda vezetésében felmerült problémák is, amelyek abból adódtak, hogy az önkormányzatnak nem sikerült megfelelő együttműködést kialakítani a radikális színekben tevékenykedő igazgatónővel.
A húsgyár új tulajdonosa megkezdte az előkészületeket a termelés részbeni beindítására, amivel új munkahelyek nyílnak a súlyos foglalkoztatási problémákkal küszködő környezetben. Nehezen, de elkezdődött a padéi Menta gyógynövény-feldolgozó gyár privatizációja, és továbbra is bizonytalan a Rét mezőgazdasági vállalat helyzete. A Rad építővállalat, újabb nevén Terra Rustica tulajdonosa nem teljesítette kötelezettségeit, ezért másfél éve bizonytalan az ott dolgozók sorsa. A Remi Trade magáncég kezdeményezésére jóváhagyták a szabad gazdasági övezet megalakítását, valamint kezdeményezéseket tettek az egyházaskéri termálvíz hasznosítására is.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..