home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Csókai sikerek
Összeállította: (Tha)
2015.05.13.
LXX. évf. 19. szám
Csókai sikerek

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület tagjai az idén is kiválóan szerepeltek a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén és a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn.

A KMV-s megmérettetés népművészeti részében, Temerinben, szólóének kategóriában Csipak Noémi első díjat szerzett. Az énekkettősök között Huszák Hédi és Kökény Anna a harmadik helyen végzett. Az énekegyüttesek csoportjában a Pilike leánykar első helyezést érdemelt ki.

A Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén, melyet Zentán tartottak meg, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Kék cinkék irodalmi csoportjának „Én menni külföld” című előadása különdíjas lett. A lányok jutalma, hogy megtekinthetik az Újvidéki Színház egyik előadását. Szabó Regina a csókai összeállításban és a szabadkai 7kosztoLÁNY csoport Önbizalom?! Ébresztő! Generációs Gyógyterápia 7 Képben című előadásában nyújtott alakításáért kiérdemelte a legjobb női főszereplőnek járó elismerést. A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének döntőjében a versmondók közül a zsűri dicséretben részesítette Dupák Fannit, a Zentai Gimnázium tanulóját, a Kék cinkék irodalmi csoport tagját.

Szabó Regina

A KMV néprajzi pályázatán Kovács Bertina, a Zentai Gimnázium első osztályos tanulója, a Kék cinkék irodalmi csoport tagja A tű csodája című munkájával második helyezést ért el.

A jubileumi, harmincadik Szólj, síp, szólj! rendezvényen húsz helységből 330-340 gyermek vett részt. 

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Barna Gesztenyék citeracsoportja a hangszeres zenekarok vegyes korcsoportjában ezüst oklevelet, az énekcsoportok vegyes korcsoportjában pedig a Füzike leánykar bronz oklevelet érdemelt ki. Az énekszólisták B korcsoportjában Masa Kitti ezüst, Szabó Szonya bronz, a C korcsoportban Szemerédi Sára ezüst, Kójity Anna pedig bronz okleveles lett. A díjazottak felkészítői Tóth Rozália és Mihók Attila.

Részlet az „Én menni külföld” című előadásból (Kanyó Fruzsina felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..