home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Csóka kiválóságai
Tóth Lívia
2020.08.18.
LXXV. évf. 32. szám
Csóka kiválóságai

Csókán június 26-a, Szent Anna napja a község ünnepe. A járványhelyzet miatt az idén elmaradtak a már megszokott programok, a többi közt a községi képviselő-testület díszülése és a művelődési műsor is.

A község napja alkalmából megszentelték a csókai katolikus temetőben álló keresztet, mely a lakosságot az 1831-ben dúló kolerajárványra emlékezteti. A súlyos kórban június 26-án, Szent Anna napján hunyt el az utolsó beteg. Az önkormányzat nevében Stana Đember polgármester, Zombori Csaba alpolgármester, Oláj Tibor, a községi képviselő-testület elnöke, valamint Kobrehel Éva, a Csóka Művelődési és Oktatási Központ igazgatója koszorút helyezett el a keresztnél.


A legjobb csókai diákok (fotók forrása: Facebook)

Csókán hagyomány, hogy ezt az ünnepi alkalmat használják fel arra is, hogy megjutalmazzák a község legjobb tanulóit. Az érvényben levő korlátozó intézkedések miatt, az egészségügyi előírások betartásával, a diákok a saját iskolájukban vették át a jól megérdemelt elismerést.

A csókai Jovan Popović Általános Iskola tornatermében a megjelenteket Zorica Bugarčić, az általános iskola és Bata József, a Vegyészeti–Élelmiszeripari Középiskola igazgatója köszöntötte. Az ajándékutalványokat Stana Đember és Oláj Tibor adta át a Vuk-diplomásoknak, illetve a generáció diákjainak. Sok szerencsét, jó egészséget kívántak nekik, és arra biztatták őket, ezután is gazdagítsák a tudásukat, mert az a jövőjük záloga. A polgármester asszony és legközelebbi munkatársai ellátogattak a tiszaszentmiklósi és a padéi általános iskolába is. A jutalmat összesen tizenkilenc általános iskolás és egy középiskolás érdemelte ki.


Hadik Anett és Bata József

Mivel az idén elmaradt az ünnepség, Bata József igazgató Hadik Anett középiskolás diáknak kézbesítette Aleksandar szerb trónörökös alapítványának ajándékát, melyet minden évben a legkiemelkedőbb tanulóknak ítélnek oda.   

Csóka Község Önkormányzatában a község napja alkalmából fogadták a legsikeresebb fiatal sportolókat is.


Sportolók fogadása

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..