Csoda, melyet a nagycsalád nyújt

Csoda, melyet a nagycsalád nyújt

Átadták a Példamutató Nagycsalád díjat Zentán — A zentai önkormányzat különböző intézkedésekkel igyekszik ösztönözni a családokat, hogy több gyermeket vállaljanak. Minden újszülött 30 000, az év első babája pedig 50 000 dináros egyszeri juttatásban részesül, ezenkívül a nagycsaládban élő gyermekek az oktatásuk idején különféle kedvezményeket igényelhetnek.

Új elismerés a Példamutató Nagycsalád díj, melyet első alkalommal adtak át. Az önkormányzat illetékes bizottsága a díjat a zentai Mucsi családnak ítélte oda. A szülők, Erzsébet és Krisztián öt gyermeket nevelnek: Máté 13, Dávid 10, Ákos 6, Lili 4 éves, a legfiatalabb, Luca pedig mindössze 8 hónapos.

A Példamutató Nagycsalád díjat, mely az oklevél és az ajándékok mellett bruttó 100 000 dinárral is jár, Ceglédi Rudolf polgármester az újságírók jelenlétében adta át a családnak.

A házaspár nem tagadja, hogy a sok gyerekhez nagy bátorság szükséges, és a mindennapi teendők ellátása kemény szervezőmunkát igényel.

Az apuka elmondta, környezetük kedvezően fogadta a kicsik érkezését, de persze akadtak, akik megjegyezték, elképzelni sem tudják, hogyan lehet ennyi utódot vállalni ilyen nehéz időkben. Erzsébet hozzátette, arról, hogy hány gyermekük szülessen, megfontoltan döntöttek, és bíznak benne, hogy mind az öten boldog és kiegyensúlyozott felnőtté válnak, olyanokká, akik továbbviszik azt a csodát, amelyet kizárólag a nagycsalád tud nyújtani.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Csoda, melyet a nagycsalád nyújt
Községeink Életéből
  • Tóth Lívia
  • 2020.07.05.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Csoda, melyet a nagycsalád nyújt
Községeink Életéből
  • 2020.06.24.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink