home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Csillagozni készülünk király udvarába…
Zséli Ágnes
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
Csillagozni készülünk király udvarába…

Jézus születésének, a betlehemi történetnek a megjelenítése a karácsony előtti napok legnépszerűbb dramatikus játéka, mely sok településünkön él. Vidékünkön a koreográfia középpontjában a kifordított bundát viselő pásztorok párbeszédes, énekes-táncos játéka áll, akik házilag készített, jászol vagy templom alakú betlehemet hordoznak magukkal.

Fontos pedagógiai feladatot végez Törökbecsén Szekeres Mária nyugalmazott magyar szakos tanárnő, hiszen az idei évben részese a SzékelyKapuk—ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok által meghirdetett Csillagozni készülünk király udvarába... elnevezésű betlehemes játéknak, melynek szervezője az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány.

A tanárnő és a gyermekek örömmel készítik a bemutatót, mellyel Törökbecsén hívásra családokhoz látogatnak el. A csoport karácsonyi hangulatot varázsol az otthonokba. A házigazda feladata, hogy megnézze az előadását, részese legyen a bemutatónak. 

A törökbecsei betlehemes csoport tudja, ápolni kell a néphagyományokat, meg kell őrizni azt az örökséget, amelyet őseink hagytak ránk. Szorgos munkájával lehetővé teszi, hogy a településen még sokáig éljen a betlehemes játék.

Törökbecsén a Mikulás az idén is ellátogatott a helyi NB Rádió stúdiójába. Rénszarvasai: Rudolf, Fürge, Sármos, Talpas, Kerge, Csámpás, Torkos, Bátor és Szélvész könnyedén röpítették a városba, hogy a gyermekeknek és a hallgatóknak ajándékkal kedveskedjen, és mosolyt csaljon az arcokra. A törökbecsei rádió munkatársai köszönik a Mikulásnak, hogy ezúttal sem feledkezett meg róluk.   

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..