home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Csíksomlyói zarándoklat
(—)
2015.06.01.
LXX. évf. 21. szám
Csíksomlyói zarándoklat

Hatalmas tömeg a „legek” pünkösdjén — Pünkösdvasárnap a keresztények a Szentlélek eljövetelét ünnepelték, közöttük az a több százezer magyar zarándok, aki ebben az évben is ellátogatott a hagyományos csíksomlyói búcsúra.

Az ünnepi szentmisét ezúttal Jakubinyi György gyulafehérvári érsek tartotta. „Legyünk hűek őseink szent hitéhez és erényeihez, vagyis katolikus keresztény szent hitünkhöz, legyünk hűek nemzetünkhöz és szülőföldünkhöz, és legyünk hűek anyanyelvünkhöz, anyanyelvi kultúránkhoz” — hangoztatta hívek százezreinek az érsek. A csíksomlyói búcsún feleségével, Herczegh Anitával részt vett Áder János magyar köztársasági elnök is. Áder János szerint Jakubinyi György szavaihoz nehéz lenne bármit hozzátenni. Az érsek beszéde ugyanis éppen elegendő útravaló mára, holnapra és holnaputánra mindannyiunknak, hogy ki-ki a pünkösdi ünnepeket e gondolatok jegyében töltse, továbbadva magvas tartalmukat a hozzátartozóknak, barátoknak, ismerősöknek — jelentette ki a köztársasági elnök. Áder János elnökké választása óta egyébként harmadik alkalommal vett részt a csíksomlyói búcsún, mely számára a „legek” pünkösdje volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..