Cselekedjünk felelősségteljesen május 1-jén az erdőkben

Cselekedjünk felelősségteljesen május 1-jén az erdőkben

A Vajdaság Erdői Közvállalat (Vojvodinašume) április 28-án, hétfőn az újvidéki Merkator bevásárlóközpontban különleges módon hívta fel a lakosság figyelmét a majálisi ünnepekkel együtt járó felelősségteljes és lelkiismeretes viselkedésre. Minden látogató ajándékcsomagot kapott, mely egy tájékoztató füzetet és három különböző hulladéktároló tasakot tartalmazott: a szerves, a műanyag és az egyéb szemétnek valót.

Ily módon a lakosok tájékoztatást kaptak arról, mit tegyenek tűz esetén, melyik telefonszámon hívhatják a tűzoltókat, illetve arról is informálódtak, hogy az erdőben hagyott szemét mennyire káros hatással van a természetre.

A statisztikai adatok szerint az erdőtüzek 95 százaléka emberi tényezők miatt keletkezik. Ezért felhívták a túrázók figyelmét arra, hogy a szabadban ne gyújtsanak tüzet, ha a területet láthatóan nem erre a tevékenységre jelölték ki és nem biztonságos. Abban az esetben, ha mégis tűz ütne ki, azonnal reagálni kell, fel kell hívni a tűzoltóságot, és meg kell kezdeni a tűzoltást.

Minden évben felbecsülhetetlen károk keletkeznek az erdőkben, így Vajdaságban az elmúlt tíz évben több mint 1000 hektárnyi erdő és erdősített terület veszett oda. Mindenki erkölcsi kötelessége, hogy óvja az erdőket és a természetet, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat arra kéri a polgárokat, hogy takarítsák el maguk után a szemetet, oltsák el a tábortüzet és a grillezés utáni parazsat is.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Cselekedjünk felelősségteljesen május 1-jén az erdőkben
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.09.18.
  • LXXIV. évfolyam 37. szám
Cselekedjünk felelősségteljesen május 1-jén az erdőkben
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.07.11.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Facebook

Támogatóink