home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Cseh László országos csúccsal ezüstérmes 100 méter pillangón
MTI
2015.08.08.
LXX. évf. 31. szám
Cseh László országos csúccsal ezüstérmes 100 méter pillangón

Cseh László országos csúccsal ezüstérmet nyert szombaton 100 méter pillangón a kazanyi vizes világbajnokságon. A 29 éves magyar úszó 50.87 másodperces idővel ért célba a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos mögött, ezzel a pénteki előfutamban felállított 50.91 másodperces rekordját javította tovább.

Cseh szokásához híven "nem kapkodta el" a rajtot, a táv felénél harmadikként fordult. Elképesztő hajrába kezdett a teljes mezőny, néhány méterrel a vége előtt még lehetetlen volt megtippelni a győztest, végül az olimpiai ezüstérmes Le Clos-nak sikerült a legjobban a célba érkezés.

Csehnek ez a harmadik érme a tatár fővárosban, előzőleg 200 méter pillangón arany-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert.

A magyar úszócsapat nyolc medálnál tart: Cseh mellett Hosszú Katinka győzött — világcsúccsal — 200 méter vegyesen, s harmadik lett 200 méter háton, akárcsak Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, Gyurta Dániel 200 méter mellen, míg másodikként zárt nyíltvízi úszásban, 25 kilométeren Olasz Anna.

„Chad nagyon nagy időt úszott, szerettem volna én is ehhez hasonlót, de örülök az ezüstnek is. Érdekes, hogy tíz éve hasonló volt az éremkollekcióm: arany, ezüst és bronz a vb-n. Jó volt ez a 100 méter, de úgy érzem, még van hova gyorsulnom, elsősorban az első ötvenen és a rajtjaimon van még mit javítani" — nyilatkozta Cseh László.


Eredmények (férfi 100 m pillangó):
1. Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 50.56 másodperc
2. CSEH LÁSZLÓ 50.87 - országos csúcs
3. Joseph Schooling (Szingapúr) 50.96


A második helyezett Cseh László a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..