home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Családok szakadtak szét - folyamatos a harc a határátlépési feltételek enyhítéséért
Pannon RTV
2021.02.03.
LXXVI. évf. 5. szám
Családok szakadtak szét - folyamatos a harc a határátlépési feltételek enyhítéséért

Lassan egy éve, hogy különböző feltételek teljesítésével lehet csak átlépni a szerb-magyar határt, ugyanis a koronavírus-járvány miatt meghozott szigorítások a határátlépést is nagyban befolyásolják.

Magyarkanizsa községben sokan dolgoznak, vagy tanulnak Magyarországon. Családok szakadtak szét, polgárok, akik hónapok óta nem tudtak Szerbiába hazautazni. Sokak számára a PCR-teszt megfizethetetlen, így kizárólag interneten keresztül tartják a kapcsolatot szeretteikkel.

Pásztor István, a VMSZ elnöke kedd reggel a Szabadkai Magyar Rádióban elmondta: folyamatosan azért dolgoznak, hogy átjárható legyen a határ. A cél az, hogy azok a szabályok vonatkozzanak a két állam között utazókra is, mint azokra, akik a többi szomszédos országból lépnek be Szerbiába.


Fotó: Facebook

 
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..