home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Családias hangulatban ünnepelt Törökbecse magyar közössége
Zséli Ágnes
2021.08.21.
LXXVI. évf. 33. szám
Családias hangulatban ünnepelt Törökbecse magyar közössége

Egy év kihagyás után újra együtt ünnepelt a bánáti falu magyar közösségének apraja-nagyja a tizenhetedik alkalommal megrendezett Szent István-napi bográcsos főzőversenyen.

A hagyományos rendezvényt ez alkalommal is a Tisza menti település egyetlen magyar társulata, a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület hívta életre. Az egyesület székházának udvarában tizenhat csapat bográcsában főtt a finom pörkölt. Úgy, mint az máskor is jellemző volt, a résztvevőket idén is gazdag programmal várták a szervezők. Így nem maradt el a kicsiknek szervezett játszóház sem, amelynek végén a legügyesebbek jutalomban részesültek. A gyerkőcök a nemzeti ünnep jegyében rajzokat készítettek, amelyek közül a legkreatívabb munkák alkotóit kifestőkkel, színesekkel, édességekkel jutalmazták.

Az esti órákban megszentelték a nemzeti színekkel ékesített új kenyeret. Az ünnepélyes alkalmat az egyesület tagjainak, néptáncosainak alkalmi műsora tette felemelőbbé. Ezt követően kikiáltották a legfinomabb ételt készítő csapatok nevét, akik az oklevél mellett ajándékokban részesültek.

A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületnek az idén is sikerült a magyarság egyik legrégebbi nemzeti ünnepén összetoborozni a szórványban élőket, sőt azokat is, akik messzi földre költöztek, hiszen, ha másként nem, lélekben bizonyára itthon voltak.   

A törökbecsei Szent István-napi sokadalom éjfélig tartó vigassággal ért véget.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..