home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Családi nap és toborzó
Tóth Tibor
2021.07.02.
LXXVI. évf. 26. szám
Családi nap és toborzó

A hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklubban családi napot és toborzót tartottak, valamint felavatták a reflektorokat, így a Városi Liga bajnokcsapatának pályáján esti edzések és mérkőzések is tarthatóak.

A toborzón húsz új labdarúgó-palánta jelent meg, akiknek képességeit egy torna keretében mérték fel a Vinogradar utánpótláscsapatainak edzői.

— A legtöbb fiatal a 2013/14-es és a 2015/16-os korosztályba jelentkezett, a legfiatalabb új focistánk négy és fél éves, a legidősebb pedig tizennégy éves. Az újoncok számára bajnokságot rendeztünk, egyidejűleg négy pályán folyt a játék. Edzőink több ügyes, jó mozgású gyerekre figyeltek fel. A fiúk mellett három kislány is jelentkezett, ők is látogatják az edzéseinket. A toborzó után a Vinogradar utánpótláskorú játékosainak szülei és a hajdújárási öregfiúk mérkőztek meg egymással egy bemutató meccs erejéig. Az izgalmas párharc félidejében még a szülők vezettek 3:2-re, a második negyvenöt percben azonban az öregfiúk fordítottak, és lefújáskor 5:3-as győzelmet ünnepelhettek. Az esti, reflektoravató mérkőzésen a Vinogradar ifjúsági csapata a Magyarkanizsa—Zenta—Ada Községközi Liga ifjúsági ligaválogatottjával csapott össze. A közönség nagyszerű meccset láthatott, melyen a hajdújárásiak rendkívül meggyőző játékkal 2:1-re nyertek. A világítás kiváló, a reflektorok jól vizsgáztak. Az eseményen Kormányos László tartományi sporttitkár szólt a jelenlévőkhöz. Sikeres napon vagyunk túl, ilyen szép rendezvényt nem szerveztünk az utóbbi évtizedben — mondta Tesity Ervin, a Vinogradar utánpótláscsapatainak egyik edzője, az esemény fő szervezője.


A Vinogradar ifjúsági csapata az IPA-pályázat eszközeiből vásárolt mezekben (Aladics Máté felvétele)

A nyár folyamán a magyarországi Bordány Sportklubbal futó, közös, határokon átívelő, IPA-pályázat keretében pedig két focitábor is lesz Hajdújáráson: јúlius 5-e és 9-e között a két klub pionír korosztályú focistái, augusztus 9—15. között pedig az ifik edzenek, barátkoznak és mérkőznek egymással.

A Vinogradar Labdarúgóklub és a Bordány Sportklub második alkalommal pályázott sikeresen a határon átnyúló együttműködés keretében. Öt évvel ezelőtt felújították az öltözőket, új sportfelszerelést szereztek be, fűnyírókat vásároltak, a jelenleg is futó pályázat keretében pedig Hajdújáráson felállították és üzembe helyezték a reflektorokat, a korosztályos csapatoknak sportfelszerelést vásároltak, valamint közös edzőtáborokat szerveznek. A program 2021 végén ér véget. A határon átívelő pályázat mellett az egyesület a Tartományi Sporttitkárságnál nyert egy bizonyos összeget, melyből mezeket és labdákat vásároltak a fiatalok részére.


A ligaválogatott (Aladics Máté felvétele)


Új labdák, mezek, melegítők (a szerző felvétele)

Az új reflektorok (a szerző felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..