home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Családi nap Magyarkanizsán
Kovács Laura
2023.09.01.
LXXVIII. évf. 35. szám
Családi nap Magyarkanizsán

Gyermekprogramok, lovaglás, tűzoltó bemutató, légvár, arcfestés, fánk, palacsinta, vattacukor várt azokra a családokra, amelyek vasárnap délután kilátogattak a magyarkanizsai vásártérre. A családi napot harmadik alkalommal szervezte meg a Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete.

Sziveri Nikoletta, a Kuckó Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy mindenkit várnak a rendezvényre, kis családot, nagy családot, időseket, fiatalokat egyaránt.
— Egyik célja a családokat összehozni, valamint hogy a gyermekek ne csak otthon legyenek a telefon, laptop előtt, hanem mozduljanak ki, játsszanak együtt, szórakozzanak. A legnagyobb célunk a nagycsaládos gyermekek, illetve felnőttek megsegítése — mondta Nikoletta.

A családi napon adakozhattak az eseményre látogatók. A befolyt összegből a nagycsaládokat szeretnék segíteni. Mindezek mellett kézművesprogramokat és mesemondást szeretnének szervezni a gyermekeknek, és ezekhez felújítani az alapanyagokat a befolyt összegből. Nemcsak a gyermekek, hanem a szülők is örömmel fogadták ezt a rendezvényt.

Jagić Erika szép eseménynek tartja a családi napot, mivel itt a gyermekek és a szülők együtt tölthetik az időt.
— Fontos, hogy a gyermekeknek legyen egy kis kikapcsolódás, hogy a többi családdal és gyerekkel is találkozhassanak, ezáltal jobban megismerik egymást. Valamint az is jó ebben a programban, hogy általa új családokat is megismerhetünk — mesélte Erika, miközben a kislányával egy rajzot készítettek el közösen.

Ilcsik Bús Lolita önkéntesként és szülőként is egyaránt részt vett a családi napon. Palacsintasütés közben elmondta, fontosnak tartja, hogy segítsen, ahol tud, mivel így majd ő is kaphat segítséget, ha szüksége lesz rá.
— A gyermekeknek és a szülőknek is ez a nap egy jó kis kikapcsolódás. Fontosnak tartom, hogy itt a családok egy kis időre összejöjjenek. Talán erre az egy hétvégére egy kicsit jobban összecsiszolódnak.

A gyerekek számos elfoglaltság közül választhattak maguknak programot, a nagy kedvenc azonban a lovaglás volt. File Lara is határozottan a lovaglást emelte ki mint kedvenc időtöltést. A mai napon nem csupán megnézte az állatokat, hanem lovagolhatott is. Börcsök Rebeka szintén a lovaglást kedvelők táborát erősítette. Emellett a vattacukrot emelte ki a kedvencei között. Viszont volt, akinek az arcfestés nyerte el a tetszését, természetesen a lovaglás mellett.

Kiss Balázs az egyik barátjával érkezett.

— A versenyeket próbáltam ki, volt kötélhúzás, illetve futószámok is. Egy kicsit meleg van, de ennek ellenére nagyon jól érzem magam. A palacsintát és a fánkot is megkóstoltam, nagyon finomak voltak — mesélte Balázs, majd futott is tovább, hogy együtt játszhasson a barátjával.

Remek hangulatban telt a vasárnap délután Magyarkanizsán. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a programokat a kánikula ellenére is, viszont ezen a tűzoltók segítettek, és egy kicsit lehűtötték a gyerekeket, akik önfeledten szaladgáltak a tömlőből kiáramló víz alatt.

Fényképezte: Kovács Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..