home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
„Csak nem fajult el még a székely vér, minden kis cseppje drágagyöngyöt ér!”
Írta és fényképezte: Martinek Imre
2016.10.30.
LXXI. évf. 43. szám
„Csak nem fajult el még a székely vér, minden kis cseppje drágagyöngyöt ér!”

Ajánló: „Nem eladó a rőt kopjafák szent emléke, a ringó bölcsőből szálló dal, az ezeréves szív futama s az időt alkotó viadal!” (Erdei Ernő: Indián dal)

Fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepelte a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület.

Az ünnepi műsorra október 29-én került sor a Temes parti kisváros művelődési központjának színháztermében, melynek előcsarnokában afféle nyitányként Erős Mária helyi népművész munkáiból készült gazdag válogatás. A gálaműsor után az ünneplés az egyesület székházában folytatódott a Milan Petrović Jazz Quartett hangulatfokozó közreműködésével.

Az ünnep fontosságát személyes jelenlétével a vajdasági magyar politikum, illetve a hivatalos kultúrszféra több neves képviselője is megtisztelte. Küldöttség érkezett továbbá Pancsova város testvértelepüléséséről, Bonyhádról is, valamint az ugyancsak magyarországi Nagyvázsonyról. Ez utóbbiakkal a pancsovai magyar kultúregyesület ez év július 29-én írta alá az együttműködési szándéknyilatkozatot a Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség alapító okiratának ratifikálásának idején. A delegációkat, a számukra rendezett városházai fogadáson, Rancz Károly, Pancsova város alpolgármestere, egyébként az ünneplő magyar művelődési egyesület elnöke, valamint Nemanja Rotar, a város kultúrfelelőse köszöntötte.

Az eseményről szóló bővebb beszámolónkat lapunk november 9-ei számában olvashatja.
Addig is kattintson a fenti fotóra, vagy gördítsen lefelé, és tekintse meg az ünnepség teljes képgalériáját!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..