Csak kalandvágyóknak!

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Csak kalandvágyóknak!

Szeben megye Románia közepén, Erdélyben helyezkedik el, székhelye Nagyszeben. A déli részen húzódnak a 2500 méternél magasabb Fogarasi-havasok, a Lotru- és a Csindrel-hegység, amelyek a régió összterületének a 30 százalékát foglalják el. A Fogarasi-havasok a Kárpátok legnagyobb tömegű krist...

Szeben megye Románia közepén, Erdélyben helyezkedik el, székhelye Nagyszeben. A déli részen húzódnak a 2500 méternél magasabb Fogarasi-havasok, a Lotru- és a Csindrel-hegység, amelyek a régió összterületének a 30 százalékát foglalják el. A Fogarasi-havasok a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége, az egykori Szeben és Fogaras vármegyék területén, a volt román határon emelkedik.

- A szerző fotói

A Transzfogarasi út Ceausescunak a megalomániája szülte. A Conducator dicsőségét egészen 1990-ig hirdették a hegyoldal hídjain elhelyezett táblák. Valóban bámulatos mérnöki munka az út megtervezése és kivitelezése! A feljegyzésekből tudjuk, hogy a nehéz körülmények között dolgozó építőmunkások között volt számtalan kényszermunkára ítélt politikai fogoly, s ide vezényelték a megbízhatatlannak tartott sorkatonákat is. Gondoljunk rájuk, de ez ne gátoljon meg bennünket abban, hogy végigautózzuk vagy motorozzuk legalább egy szakaszát, hiszen a szerpentint övező vidék egyszerűen lenyűgöző. Az adatok szerint 1975-ben készült el a 7 C jelzésű út, ami a 2000 méter magasban fúrt alagúton keresztül köti össze a Kárpátok déli vonulatának két oldalát. A kanyargó betonkígyó 1500 méter magasságkülönbséget küzd le 35 kilométeres nyomvonalon úgy, hogy közben a kezdőponttól a hágóig légvonalban nincs tizenöt kilométer sem. Egy jó tanács: hétvégén rengeteg a kiránduló, vagyis érdemesebb hétköznap felmenni. Ja, és arra is készüljenek fel, hogy útközben hógolyózni lehet. Még a nyári hónapokban is. A teljes útvonal egyébként 90 km hosszú, 830 hídja és 27 viaduktja van. Kialakításához 6520 tonna dinamitot használtak fel. Elhalad a 68 méteres Balea-vízesés, a Balea-tó és a mesterséges Vidraru-tó mellett. Lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva, a hóviszonyoktól függően egy szakaszát októberben vagy novemberben lezárják és csak június közepén nyitják meg újra. 3800 m hosszan drótkötélpálya működik egész évben, a síelők is ezt használják.
A Transzfogarasi út mellett található a jégkorszakból visszamaradt Balea-tó, a Fogarasi-havasok legnagyobb tengerszeme, 2034 m magasságban. A körülötte levő rezervátumban több ritka növény, például havasi gyopár és védett állat, zerge, hiúz, szirti sas található. 2006 telén a tó partján felépítették Kelet-Európa első jégszállóját, 2007 telén pedig az első jégtemplomot is. A szükséges jégkockákat természetesen a tó jegéből vágják ki.
A tó partján álló, jelenleg a Vila Paltinu nevet viselő szálloda volt Ceausescu egyik üdülője. Az 1. szoba szolgálta a diktátor kényelmét, amely ma is ugyanazzal a berendezéssel várja a vendégeket, mint 1990 előtt. Aki szeretné kipróbálni, milyen érzés a ''Kárpátok Géniuszá”-nak franciaágyában aludni, az némi felár fizetésével megteheti. Állítólag hatalmas az érdeklődés iránta!

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Csak kalandvágyóknak!
Képzőművészet
  • Gyurkovics Virág
  • 2016.05.23.
  • LXXI. évfolyam 20. szám
Facebook

Támogatóink