home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Csak egyszer volt 7
Zvekán Péter
2018.05.04.
LXXIII. évf. 17. szám
Csak egyszer volt 7

Ez volt a Seven Limited Edition koncert.

Április 12-én a Budapest Arénában került sor arra a produkcióra, amelyet sokan már nagyon régóta vártak. Ez ugyanis nem csupán egy egyszerű koncert volt, hanem hét kiváló zenész egyszeri és (remélem nem) megismételhetetlen összefogása. Egy olyan esemény, amelynek során összeadódtak az előadók energiái, és ezt a 10 000 ember jelenléte csak fokozta. Ez volt a Seven Limited Edition koncert.

Nézzük, kik is fogtak össze erre az alkalomra:

Kökény Attila, aki 2000-ben kezdett el énekelni, főleg bárokban és kisebb klubokban. A szélesebb közönség akkor ismerhette meg, amikor feltűnt a Megasztár 5. szériájában, melyben egészen a döntőig jutott. Végül a második helyen végzett, de azóta sem engedi, hogy megfeledkezzünk róla. Sorra jelennek meg a lemezei és a dalai.

Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd, akit akkor ismertünk meg, amikor 2016-ban színpadra lépett A Dalban. Sokak örömére ő nyerte meg a vetélkedőt, és ő képviselhette Magyarországot az akkori eurovíziós dalfesztiválon. Folyamatosan jelennek meg szerzeményei, most is szerepel a toplistákon.

Gáspár Laci, akit szintén a Megasztárból ismerhetünk. Nem nyert, viszont 2004 legjobb férfihangja lett. Valljuk be, Laci nem ontja a slágereket, ám időnként odacsap az asztalra. Például akkor sem engedte, hogy elfelejtsük, amikor 2015-ben ringbe szállt a Sztárban sztár című műsorban. Azokat a fellépéseit nézve meghaltunk a röhögéstől. Végül meg is nyerte a vetélkedőt. Egyébként most is fut a rádiókban a legújabb slágere, Az autómban, melyet ByeAlexszel közösen készített el. 

Takács Nikolas a kalapos énekes, akit 2010-ben ismerhettünk meg az X-Faktorban. A verseny után már rögtön az első albuma, Az első X — 10 dal az élő show-ból tripla platina minősítést ért el. Nikolas azóta is aktívan tevékenykedik. 2017. július 14-én például Radics Gigivel közösen énekelték a FINA hivatalos szurkolói dalát a 2017. évi úszó-világbajnokság megnyitóünnepségén.

Oláh Gergő, az X-Faktor harmadik szériájának győztese egyébként Radics Gigi unokatestvére. Az elmúlt évek alatt Gergő sokat koncertezett, és noha jelentek meg dalai, különösebben senki sem foglalkozott vele — gondolok itt elsősorban a médiára. A Seven Limited Edition produkcióban viszont keményen odacsapott a kételkedőknek!

Nagy Laci Gitanóról nem sokat lehet hallani, pedig egy kivételesen tehetséges énekesről és zenészről van szó, aki sokszor a háttérben ugyan, de mégis ott van a legjelentősebb magyarországi zenei projektumokban. Egyébként előfordul, hogy saját dalokkal is meg szokott bennünket lepni. Ezek közül legismertebb a Semmi nem elég.

Emilio Magyarország egyik legféltettebb hangja, aki nemcsak kiemelkedő énekes, de eszméletlenül jó dobos és beatboxos is. Ő az, akit nem kell külön bemutatni, hiszen olyan slágerek vannak a háta mögött, mint a Szállj, csak, szállj!, a Ne nézz vissza rám, a Valamit el kell mondjak és a Miért búcsúznánk?

Nos, ez a 7 előadó állt egy speciálisan megépített, többszintes színpadra Budapesten, a Papp László Sportarénában, 10 000 ember előtt. Egymás dalait énekelték, méghozzá úgy, hogy még olyan oldalukat is megmutatták, amelynek létezéséről sokan eddig nem is tudtunk. Az est egyik legnagyobb meglepetése az volt, amikor Nikolas előkapott egy hegedűt, majd olyat játszott rajta, hogy a közönség szó szerint lefagyott.

Összegezve: egy megaprodukciót sikerült létrehozni olyan énekesekből, akik külön-külön is rendkívüli teljesítményre képesek, viszont közösen egy nagy csarnokot is fel tudnak robbantani — természetesen zenével, mielőtt még valaki félreértené ezekben a válságos időkben. Az egyetlen gond csak az, hogy a Seven Limited Edition koncert elméletileg csak egyszeri esemény volt. Kár lenne, ha sosem ismételnék meg.

 


 


Illusztráció: Jegy.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..