home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Citera pendüljön, ének zendüljön!
Pannon RTV
2021.05.29.
LXXVI. évf. 21. szám
Citera pendüljön, ének zendüljön!

Népzenei vetélkedőt rendeztek Citera pendüljön, ének zendüljön címmel Ludason, a Helyi Közösség épületében. Az eseményt a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület szervezte meg első alkalommal.

A találkozón általános iskolások és középiskolások vehettek részt, akik citerázásban és népdaléneklésben mérték össze tehetségüket. A jelentkezők egy népdalcsokorral pályázhattak, valamint egy a saját településükről, illetve a szülőhelyük környezetéből származó népdalt is elő kellett adniuk. A több mint 120 résztvevő Vajdaság egész területéről érkezett, akik korcsoportokra osztva szólóban, duóban és csoportosan is megmutathatták tehetségüket.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte. A megjelentek arany, ezüst és bronz minősítésben, valamint ajándékokban részesültek.

A népzenei vetélkedő az adai Bodros tamburazenekar népzenei koncertjével zárult.

Fotók: Pannon RTV / Csipak Edvin

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..