home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Címvédés Szabadkán
Tóth Tibor
2016.12.12.
LXXI. évf. 49. szám
Címvédés Szabadkán

A nagybecskereki Proleter birkózói megvédték bajnoki címüket, miután a vasárnap este Szabadkán megtartott döntőben 4:4-es arányú döntetlent értek el a Spartacus csapatával mérkőzve, viszont a több technikai tusgyőzelemnek köszönhetően a titulus Bánátban maradt.

Az elődöntőben a Spartacus és a Partizan mérkőzése szintén 4:4-es döntetlennel fejeződött be, de a több technikai tus (3:1 a szabadkaiak javára) a hazaiakat juttatta a fináléba, a másik ágon pedig a Proleter 6:2 arányban bizonyult jobbnak a magyarkanizsai Potisje együttesénél. A bronzmeccsen a Potisje 6:2-re kikapott a Partizantól, így a tavalyi bronzérem után a magyarkanizsaiak az idén a negyedik helyen végeztek.

A döntő remek mérkőzést hozott, a dráma sem hiányzott belőle. Az első két mérkőzést a nagybecskerekiek nyerték meg, miután Frísz Krisztián Gazdag Krisztiánt, Nemes Máté pedig Nagy Tamást verte meg technikai tussal. A Spartacus az olimpiai bajnok Davor Štefanek Goran Sremac feletti tusgyőzelmével szépített, majd Csikós Norbert technikai tussal verte meg Stefan Juranint, és ezzel négy párharc után 2:2-es arányú döntetlent mutatott az eredményjelző. A 80 kg-os súlycsoportban Nemes Viktor technikai tussal bizonyult jobbnak Balázs Lehelnél, majd 85 kg-ban Aleksandar Maksimović és Nikolaj Dobrev mérkőzése 8:8-as döntetlennel ért véget, a győzelem azonban az utolsó szerzett pontnak köszönhetően a Spartacus birkózójáé lett. A 98 kg-ban induló Dejan Franjković Balo Petart győzte le technikai tussal, és ezzel az utolsó párharc előtt a Spartacus 4:3-as előnyre tett szert. Az utolsó mérkőzésen Vujadin Bosnićnak a pontozásos és a technikai tussal elszenvedett vereség is megfelelt volna, vagyis csak a tus általi vereséget kellett volna elkerülnie. Ez azonban nem sikerült neki, mivel az ukrán Olekszandr Cserneckij két vállra fektette, és ezzel 4:4-re egyenlített. A szabályok szerint ilyenkor a tusgyőzelmeket veszik figyelembe — ebben 1:1 volt az állás —, így a technikai tussal aratott győzelmekre maradt a döntés, a Proleter pedig 3:2 arányban bizonyult jobbnak, és megvédte bajnoki címét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..