home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Címlapról a kiállítótérbe
Szerda Zsófia
2023.11.22.
LXXVIII. évf. 47. szám
Címlapról a kiállítótérbe

Az előző sikeres fotópályázaton felbuzdulva szerkesztőségünk 2023-ban ismét meghirdette a Hét Nap címlapfotó-pályázatát, melyre amatőr fotósok jelentkezhettek képeikkel. Több kategóriában lehetett pályázni, ezek az esemény, a portré, a természeti szépségek és az állatok.

Februártól novemberig csordultig telt a Hét Nap elektronikus postaládája jobbnál jobb felvételekkel. Egy hetilap címoldalára kerülő fotó kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni: illeszkedjen az évszakhoz vagy egy eseményhez, évfordulóhoz, esetleg a lapban szereplő egyik íráshoz. A pályázatra beérkezett fotók készítői közül többen is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, s büszkén vihették haza a Hét Napot, rajta saját fényképükkel.

Azt, hogy melyik fotó kerüljön címoldalra, az idén is a Hét Nap zsűrije, azaz Szerda Zsófia újságíró, fotós, Szalai Attila karikaturista és Tóth Lívia, a lap főszerkesztője döntötte el, ők válogatták ki a nem kis mennyiségből a legjobbakat. A fotópályázatra ugyanis több mint kétezer kép érkezett be több mint százötven fotóstól, és ebből egy kicsivel több mint száz lesz kiállítva körülbelül ötven pályázótól.

Azokat a fotókat, amelyek nem feleltek meg a technikai követelményeknek és a pályázat kiírásának, sajnos nem tudták értékelni, viszont egészen kivételes művek is érkeztek, jól elkapott pillanatok, varázslatos tájképek vagy egészen közeli, szinte már makrofotók növényekről, állatokról, beszédes portrék és életképek. Nem volt egyszerű a válogatás, a zsűritagok egymást is győzködték egyik-másik kép sorsáról, végül közös megegyezés alapján megszületett az eredmény, azaz a kiállítás anyaga.

Érdemes lesz tehát ellátogatni az eredményhirdetéssel és díjkiosztóval egybekötött fotókiállítás megnyitójára, hiszen kiderül, ki volt a jók között is a legjobb. Az esemény 2023. november 28-án, 17 órakor kezdődik Magyarkanizsán, a Dobó Tihamér Képtárban. És hogy ne maradjunk zene nélkül, Asztalos Alfréd játszik klarinétján a fényképnézegetés mellé fülünknek is jóleső dallamokat. A kiállítást december 7-éig tekinthetik meg az érdeklődők a képtár rendes nyitvatartási idejében.

A nyertesek kilétét még nem fedjük fel, ám közzétesszük azon fotósok névsorát, akiknek egy vagy több fotója szerepel majd a kiállításon. Várunk mindenkit sok szeretettel a megnyitóra. S jöjjenek a főszereplők! A legjobbak közé a következő fotósok képei kerültek: Bodainé Klotz Adrienne, Birkás Attila, Balázs Árpád, Bálint Bettina, Berecz Virág, Berta Krisztián, Csehák Attila, Csipak Viktor, Csizmadia Helga, Csonek Mária, Erdélyi Olívia, Farkas Eduárd, Farkas Krisztián, Forgó Loretta, Frank Zoltán, Godina Rózsa, Hajdu Andrea, Hegedűs Klaudia, Horváth Tímea, Igity Genovéva, Jankulovszki Ibolya, Kabók Luca, Kancsúr Noémi, Kissák Éva, Kocsis Leó, Koncsek Natália, Kovács Rebeka, Lánczi Anikó, Mészáros Csilla, Mirkov Rebeka, Nacsa Ferenc, Nagy Dénes, dr. Nemes Patrícia, Német Kamilla, Paksi Zoltán, Puskás Károly, Rábli János, Sarnyai Berec Krisztina, Szabó Krisztina, Szabó Tímea, Szántó Zsuzsanna, Szilágyi Ildikó, Szlákó Angéla, Tomkó Evelin, Tót Bagi Körmös Kinga, Ujhelyi Éva, Újhelyi Ildikó, Varga Irén, Varga Zoltán, Verona Vujinović.

(Összeállította: sZs)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..