home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Címlapfotósok (18.)
2023.05.17.
LXXVIII. évf. 20. szám
Címlapfotósok (18.)

A Hét Nap LXXVIII. évfolyam 20. számának címoldalán Csipak Viktor fotópályázatunkra érkezett fényképe látható. Kérésünkre a következő bemutatkozást küldte magáról:

Zentán élek, itt születtem, és itt is szeretnék maradni! Ide kötnek gyökereim.

A fotózás nagy szerelmem lett a sok év zenélés után, mivel gyermekkorom óta aktívan zenészként tevékenykedtem. Telefonnal kezdtem, jelenleg egy régebbi Canon EOS 600 D géppel fotózom. Most biztonságiként dolgozom az Alarm Systems vállalatnál, azon belül is az oromhegyesi Batatrans és Agrotech cégnél.

Szűk két éve fotózom aktívan, ezen azt értem, hogy mára már tudatosan, mivel tanultam róla, és a mai napig is tanulok folyamatosan, mivel nagyon szeretem a fotózást. Úgy érzem, így ki tudom fejezni magam, meg tudom mutatni a közönségemnek a világ apró, kis rejtett szépségeit, amelyek mellett sokan csak úgy elmennek, ügyet sem vetve rájuk, mivel megszokottnak tartják, ám más perspektívába helyezve már egészen másképpen fest a dolog! Nos, én ezt a másik perspektívát igyekszem a közönségem elé tárni. Amikor csak tehetem, megyek, és mindig találok valami újat, amit esetleg nem tudok még, így ki tudom próbálni, és sokszor tanulok is a hibákból.

Úgy érzem, mindenevő vagyok a fotózás terén. Saját stílusom még nincs, azaz nem tudom rámondani egyetlen műfajra sem, hogy ez az enyém. A széles látószögű természetfotóktól a makrofotózásig minden a kedvencem, persze sokszor csak technikai okok miatt van, amit egyszerűen nem tudok kivitelezni, mivel úgy érzem, meg tudnám csinálni! Ilyenkor harcolok az elemekkel, és bennem van a csak azért is lefotózom valahogy! Persze van, ami sikerül, van, ami nem. Sok matematika is fellelhető a fotózásban, és mindig végzek számításokat is! Mit és hogyan lehet, azaz nem lehet. Bevallom, amikor kezdtem, nem is gondoltam, hogy ilyen összetett, aztán ami akkor számomra nagyon nehezen ment, mára már szinte rutinná vált, mivel ugye amikor a telefon hoz meg minden döntést helyettünk, azt nem lehet fotózásnak nevezni. A kedvencem a manuálban és a rekeszprioritásban való fotózás. Nagy vonalakban próbáltam összefoglalni, amit valójában nagyon hosszú lenne leírni.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..