home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Címlapfotósok (17.)
2023.05.10.
LXXVIII. évf. 19. szám
Címlapfotósok (17.)

A Hét Nap LXXVIII. évfolyam 19. számának címoldalán Nagy Dénes fotópályázatunkra érkezett fényképe látható. Kérésünkre a következő bemutatkozást küldte magáról:

Topolyán születtem 1962-ben, és azóta is itt élek. 1987 óta informatikusként dolgozom. Először a gazdaságban, majd 2004-től a közszférában, konkrétan a tanügyben. Informatikát és számítástechnikát tanítok, amely mellé az utóbbi nyolc évben társult a műszaki és technológiai ismeretek.

Egy kissé paradox módon nem azért kezdtem el fényképezni, mert mindig is ezt akartam (habár nyolcadikos korom óta van fényképezőgépem), hanem mert az informatikával és a tanüggyel járó stresszes mindennapokból kellett valami kikapcsolódás. Ezt a fotózásban találtam meg. Egészen eddig a munka és a hobbi szinte egybefolyt, és ennek saját érdekemben véget kellett vetni.

Fényképezőgép a nyakamba, és ki a természetbe! Friss levegő, mozgás, beilleszkedés a természet csendjébe, a környezet jobb megismerése: ezek az irányvonalaim körülbelül két éve. Ettől kezdve merültem bele jobban a fotóamatőrségbe, kizárólag hobbiszinten.

Szokták mondani, hogy a téma az utcán hever, csak le kell hajolni érte. Esetemben ott van az orrom előtt, csak meg kell örökíteni. Ebből következik, hogy mindenevő vagyok, vagyis mindent fotózok. Persze csak ha érdekesnek találom. Abban a szerencsében részesülök, hogy topolyai vagyok, és itt a Topolyai-tó. Partja és vízfelülete (egyelőre) kiapadhatatlan témaforrás.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..