home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Címlapfotósok (16.)
2023.04.03.
LXXVIII. évf. 13. szám
Címlapfotósok (16.)

A Hét Nap LXXVIII. évfolyam 12. számának címoldalán Csonek Mária fotópályázatunkra érkezett fényképe látható. Kérésünkre a következő bemutatkozást küldte magáról:

Szabadka a szülővárosom, ott nőttem fel és szereztem tanítói diplomát, de már több mint két évtizede külföldön élek, jelenleg Franciaországban, Strasbourgban. Kedvenc foglalatosságom az írás, de első regényem sajnos még a „fiók mélyén”, vagyis a számítógépemben várja, hogy egy nap az olvasóközönség elé kerüljön. Szeretek olvasni is, leginkább ismeretterjesztő műveket az egészséges életmód és táplálkozás témakörében. Hobbim még a kötés, rajzolás, de érdekelnek a nyelvek is.

Kezdő fotós vagyok. Eddig csak az utazások alkalmával kattintgattam, meg olykor-olykor, amikor valami a szépségével vagy éppen a különlegességével megragadta a figyelmemet.

Amikor 2021-ben felfedeztem a Hét Nap címlapfotó-pályázatát, elhatároztam, hogy részt veszek rajta. A közelben van egy erdő meg több tavacska rengeteg szitakötővel, lepkével. A botanikus kert sincs messze, és Strasbourg legrégebbi parkja, az Orangerie park sem, ahol a címlapra került fényképem is készült.

Csodálattal tölt el a természet, kiskorom óta nagy rajongója vagyok a virágoknak, olyannyira, hogy elvégeztem az itteni egyetemen a biológia szakot. A virágok fényképezése közben felfedeztem a rovarokat is, melyek teljesen lenyűgöztek. Olyan megnyugtató megfigyelni őket, hogy nem tudnám eldönteni, mi sarkall jobban: próbálgatni a különböző beállításokat, és kihozni az én korlátolt lehetőségekkel bíró fényképezőgépemből a legtöbbet, vagy minél jobban megismerni e kis teremtmények világát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..