home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Cifra világ vándora
(Tha)
2010.05.19.
LXV. évf. 20. szám
Cifra világ vándora

- Szabó Attila fotójaCsaládtagjai, barátai és tisztelői társaságában ünnepelte meg hetvenedik születésnapját Fehér Kálmán író, költő, szerkesztő, volt diplomata, intézmény- és vállalatvezető, aki nyugdíjba vonulása után visszatért a szülőfalujába, Csókára. Az ünnepséget a helybeli Művelődés...

- Szabó Attila fotója

Családtagjai, barátai és tisztelői társaságában ünnepelte meg hetvenedik születésnapját Fehér Kálmán író, költő, szerkesztő, volt diplomata, intézmény- és vállalatvezető, aki
nyugdíjba vonulása után visszatért a szülőfalujába, Csókára. Az ünnepséget a helybeli Művelődési és Oktatási Központ szervezte meg a Móra Ferenc Művelődési Egyesület székházában. Az esős, szeszélyes időjárás ellenére a vendégek - közöttük Tápi Lajos, a Magyar Köztársaság szabadkai főkonzulátusának vezető konzulja, Pásztor Bálint, a szerb parlament képviselője, Böröcz József, az MNT alelnöke, Balázs Ferenc, Csóka község alpolgármestere - megtöltötték az épület nagytermét.
Az ünnepelt munkásságát Đuro Stanojević csókai irodalmár és Tóth Lívia, a Bánáti Újság szerkesztője méltatta, majd az egybegyűltek rövid, képekkel illusztrált összeállítást tekintettek meg. A Verskedvelők Társaságának tagjai, Kónya Lívia, Marija Markov Ilić, Oláj Ibolya és Tápai Tibor Fehér Kálmán verseit adták elő, a csokrot pedig Kónya Sándor és Ruzsa Anna megzenésített költeményekkel egészítette ki. Erre az alkalomra Kónya Sándor szerkesztésében Cifra világ vándora címmel CD-lemezt jelentetett meg a csókai Művelődési és Oktatási Központ.
A személyes hangú köszöntők után - melyeket Fehér Kálmán egy-egy közös történet felelevenítésével fogadott, a jó hangulatú, bensőséges rendezvény kötetlen beszélgetéssel folytatódott.
A hetvenéves írót, költőt, aki a vele készített interjúban elmondta: egész életében mást sem csinált, mint igazgatott, politizált és szerkesztett, noha szíve szerint inkább verseket írt volna, a csókai középiskola negyedik osztályos tanulói május 20-án 11 órai kezdettel rendhagyó irodalomórára várják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..