home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ci vediamo!
Zséli Ágnes
2015.06.08.
LXX. évf. 22. szám
Ci vediamo!

Az Olaszországból érkező gyermekek felejthetetlen napokat töltöttek el a Tisza bal partján fekvő kisvárosban, Törökbecsén. A diákcsereprogram sikeressége az AFS Interkultura, az önkormányzat és a Miloje Čiplić Általános Iskola együttműködésének köszönhető. Célja, hogy a más környezetből érkező fiatalok megismerjék egymást, az adott ország kultúráját, népi hagyományait.

A tizenhárom általános iskolás diák két tanárnővel Szardínia szigetéről, San Gavino Monreale településről érkezett Bánátba, ahol először jártak. A Törökbecsén töltött nyolc nap alatt a csoportot a polgármester is fogadta, s megismerkedtek a város és környéke nevezetességeivel. Újvidékre kirándultak, ahol megnézték Péterváradot, a Sóskopón a különleges természeti rezervátum gazdag növény- és állatvilágában gyönyörködhettek, és megcsodálhatták az egyik legkorábbi építészeti emlékünket, az aracsi pusztatemplomot is. A különféle műhelymunkák során olyan régi mesterségeket próbáltak ki, mint a szövés, a hímzés, a kovácsolás és a kosárfonás. A helyi néptáncosok a csárdás tudományát is bemutatták a jókedvű vendégeknek.

A diákcsereprogram ezzel nem fejeződött be, hiszen — mint azt Szakács Madarász Szilvia, a Miloje Čiplić Általános Iskola angol szakos tanárnője elmondta — szeptemberre tervezik a törökbecsei diákok Szardínia szigetére való utazását.

Ci vediamo! (Majd találkozunk! Viszontlátásra!)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..