home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Búzaszentelő ünnepséget tartottak Zentán
Tóth Lívia
2021.04.24.
LXXVI. évf. 16. szám
Búzaszentelő ünnepséget tartottak Zentán

A Magyar Örökség díjas Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem idei programsorozatának nyitórendezvényeként tartották meg Zentán a Kárpát-medencei búzaszentelő ünnepséget. Az esemény lebonyolításában a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyarok Kenyere Alapítvány mellett ezúttal jelentős szerepet vállalt a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ).  

A búzaszentelő ünnepség a Lisieux-i Kis Szent Teréz emléktemplomban kezdődött, majd a zentai Lovastanya melletti búzatáblán folytatódott. Az egybegyűlteket köszöntötte és beszédet mondott Nagy Miklós, a VASZ elnöke, dr, Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ alelnöke, Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

A kultúrműsorban fellépett Baráth László tárogatóművész, Nagy Rózsa szólóénekes, Verebes Krnács Erika előadóművész és Zsoldos Ervin verséneklő.

A búzavetést Nagy József esperesplébános, Orosz Attila református lelkész, esperes, Dolinszky Gábor evangélikus lelkész, püspök-helyettes, Pásztor Béla diakónus áldotta és szentelte meg.

Szalai Attila felvételei az eseményen készültek. Beszámolónkat a Hét Nap április 28-ai számában olvashatják.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Kapcsolódó cikkek
Nemzetpolitika
Összetartozás és szolidaritás — búzaszentelés Zentán
2021.04.29.
LXXVI. évf. 17. szám
A Magyar Örökség díjas Magyarok Kenyere — 15 millió búzaszem idei programsorozatának nyitórendezvényeként…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..