home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
„Búza, búza, de szép tábla búza”
Borbély Tivadar
2015.07.20.
LXX. évf. 28. szám
„Búza, búza, de szép tábla búza”

Július első hétvégéjén Bánát több településén tartottak hagyományos aratóünnepséget. Muzslyán a helybeli Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesülete a Bethlen Gábor Alap, a Császárkert Kft., a Don Don magánvállalat és a Societe Generale szerbiai leányvállalata támogatásával rendezték meg a sorrendben XXXII. Aratóversenyt az Ispánovics-etnotanyán.

Az esemény a Muzslai Petőfi Sándor MME székháza előtt művelődési műsorral kezdődött, melyben Muhi Dániel népdalénekes, a Százszorszép néptánccsoport és az egyesület citerazenekarai mutatkoztak be.

Az egybegyűltekhez Madarász Gyula, a Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesületének elnöke és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a VMSZ elnöke szólt. A megnyitóbeszédben elhangzott: a muzslyaiak ereje mindig az összefogásban mutatkozott meg, melyről sok más település is példát vehetne. Ezután Golob Feliks (Srečko) helybeli plébános megáldotta a búzaföldet, majd megkezdődött a hagyományos kézi aratás.

A versenyzők Felsőhegyről, Zentáról, Temerinből, Magyarittabéről, Székelykevéről, Nagybecskerekről és Muzslyáról érkeztek. A zsűri a többi közt ezúttal is a hagyományos reggelit, az aratási előkészületet, a szerszámokat, az öltözéket értékelte, és a jelen levő csapatok mindegyikét elismerésben részesítette.

A rendezvényen a Nők Klubja nagyanyáink kézimunkáival, a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) a tanyavilágot ábrázoló alkotásokkal, az Akác Méhészegyesület pedig termékeivel mutatkozott be. A rendezvényen megválasztották a mézkirálynőt és két udvarhölgyét is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..