home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Búcsúzunk Kovács Nándortól (1948–2023)
2023.07.07.
LXXVIII. évf. 27. szám
Búcsúzunk Kovács Nándortól (1948–2023)

Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy Kovács Nándor (1948–2023) türelemmel viselt hosszú betegség után, életének 75. évében, július elsején hazatért megváltó Urához – adta hírül a család.

Kovács Nándor publicista, költő, pedagógus 1948. október 27-én született Kishegyesen és 2023. július elsején hunyt el a kiskunhalasi kórházban.

Az általános iskolát Gunarason és Szabadkán, a gépészeti technikumot ugyancsak Szabadkán végezte el. Az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének hallgatója.


Fotó: Szabó Attila

1974 és 1983 között tanított Szabadkán a szakmunkásképző középiskolában, majd géplakatos a vegyiművekben, 1975-től a 7 Nap, majd a Hét Nap munkatársa, ahonnan 2013-ban vonult nyugállományba.

Vallási témájú írásai, interjúi felkészültségről, alaposságról és érzékenységről tanúskodtak, emlékezetes volt a Hét Napban a vajdasági kastélyokat bemutató sorozata. 

Írásai az Új Symposionban és a Hídban is megjelentek.

Verseskötete Fölöttünk az ég címmel látott napvilágot 1977-ben, Az élő egyház a Délvidéken (2005) című kötete interjúkat, újságcikkeket tartalmaz.

Kovács Nándort július 18-án, Budapesten kísérik utolsó útjára.

Nyugodjon békében!

A Hét Nap szerkesztősége

Néhány versét Kónya Sándor csókai versénekes zenésítette meg, aki így emlékezik Kovács Nándorra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..