home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Búcsút vesz a Csillagok háborújától Lawrence Kasdan forgatókönyvíró
MTI
2015.11.08.
LXX. évf. 44. szám

Búcsút vesz a csillagháborús filmektől Lawrence Kasdan, a legutóbbi három epizód forgatókönyvírója. „Soha többé nem csinálok Star Wars-t' — jelentette ki a 66 éves forgatókönyvíró és rendező a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban, röviddel a széria hetedik filmjének, a nagy várakozás övezte Az ébredő Erőnek a decemberi premierje előtt.

Mint elmondta, már több mint két éve dolgozik ezen az epizódon, amely számára az utolsó lsz, de még mindig nincs készen. Ez már a negyedik Star Wars-filmje, „és ez már több mint elég belőle”.

George Lucas 35 éve, Leigh Brackett váratlan halála után szerződtette először Kasdant, akkor a Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág című filmhez, később rábízta a VI. epizód, A jedi visszatér forgatókönyvét is.

A Star Wars: Az ébredő Erő című hetedik, december 18-án a magyar mozikba kerülő csillagháborús epizódban a forgatókönyvíró visszatér a gyökerekhez.

Kasdan azt mondta a német lapnak, hogy ő tulajdonképpen már ezt a filmet sem akarta, de családja remek ötletnek tartotta.

Lawrence Kasdan a jövőben már csak rendezőként akar dolgozni.

http://www.bild.de/unterhaltung/kino/drehbuchautor/drehbuchautor-lawrence-kasdan-hoert-auf-43307616.bild.html

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..