home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Búcsú és falunap volt Szentmihályon
Borbély Tivadar
2015.09.30.
LXX. évf. 39. szám
Búcsú és falunap volt Szentmihályon

A mintegy kilencszáz lelket számláló Szentmihályon nemrégiben falunapot és templombúcsút ünnepeltek.

A Faluházban megrendezett díszülésen a megjelent vendégeket — Kovács Elvirát, a VMSZ parlamenti képviselő asszonyát, Nyilas Mihályt, a tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság titkárát, Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét és Čedomir Janjićot, Nagybecskerek polgármesterét — Tóth Ernő, a helyi közösség elnöke köszöntötte.

A polgármester elmondta, az elmúlt időszakban köztársasági, tartományi és önkormányzati támogatásokból sikerült néhány utcát minőségi aszfaltréteggel burkolni, az egészségház és a helyi közösség épülete előtt parkolókat kialakítani, a civil szervezetek és egyesületek munkáját támogatni, új tornatermet építeni, a zöldövezeteket karbantartani és bővíteni, illetve az ünnepek alkalmával a legkisebbeknek ajándékcsomagokkal kedveskedni.

A díszülés után a vendégek megtekintették az új tornaterem épületét, melynek ünnepélyes átadására a közeljövőben fog sor kerülni.

A művelődési műsorban felléptek a tordai, jankahídi, nagybecskereki, muzslyai és szentmihályi magyar, szerb és román művelődési egyesületek szavaló-, tánc- és énekcsoportjai. A falunapi rendezvény a Szent Mihály főangyal római katolikus templomban szolgáltatott misével ért véget.

A háromnapos eseményen volt még halászléfőző verseny, nyugdíjasok teadélutánja, magyar zene a József Attila Művelődési Egyesületben, kézimunka- és kisállat-kiállítás, bajnoki labdarugó-mérkőzés, kirakodóvásár és Garavi Sokak-koncert.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..