home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Búcsú az iskolától
(Forrás: Csókai Krónika)
2014.06.25.
LXIX. évf. 26. szám
Búcsú az iskolától

„Elválás nélkül sose tudnánk, mennyire kedvesek nekünk azok, akiktől búcsúzunk” (Lessing).
A múlt héten a csókai Jovan Popović Általános Iskola diákjainak ballagásáról írtunk a Bánáti Újságban. A nyolcadikosok a község másik három általános iskolájában is búcsút intettek az intézményüknek, tanáraiknak és társaiknak, csakúgy mint a középiskola végzősei.

Huszonhárom nyolcadikos búcsúzott el Padén a Szervó Mihály Általános Iskolában. Az alkalmi műsoron Palusek Endre igazgató és a végzősök osztályfőnökei adták át a dicsérő okleveleket, az elismeréseket. A generáció legjobbjai Győrfi Róbert és Katarina Nedeljkov lettek.

Az oktatási intézményben a korábbi évekhez viszonyítva az idén több beruházást, felújítást, eszközbeszerzést sikerült véghezvinni. A zavartalan fűtés érdekében nagy szükség volt a kazánkémény felújítására, kicserélték az udvarban álló villámhárító csúcsát, és közbeszerzés útján egy Dacia Sandero típusú személygépkocsit vásároltak.

Az iskola vezetősége az önkormányzattal és a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve folyamatosan fejleszti, korszerűsíti az oktató-nevelő munka körülményeit. A padéi helyi közösség a tartományi sportügyi titkárság pályázatán 2,6 millió dinárt nyert az iskola udvarán lévő kézilabdapálya felújítására. Az összeget megtoldva lelátó készül, és megoldják továbbá a világítást is.

A tiszaszentmiklósi dr. Tihomir Ostojić Általános Iskolában is becsengettek a nyolcadikosok utolsó osztályfőnöki órájára. Az intézményben harmincöt végzős köszönt el társaitól és tanáraitól. Az osztályfőnökök négy Vuk-diplomát adtak át, az iskola tanulója címet pedig Tanja Vučković érdemelte ki.

A legújabb oktatási törvény értelmében minden iskola munkájának minőségi értékelése öt évente legalább egy alkalommal napirendre kerül. A tiszaszentmiklósi általános iskolát nemrégiben osztályozta az illetékes bizottság, és a legmagasabb jegyet kapta.

A szanádi általános iskolában ezúttal hét tanuló fejezte be a nyolcadik osztályt.

A csókai Vegyészeti—Élelmiszer-ipari Középiskolában ebben az iskolaévben a szerb és a magyar tagozaton összesen negyvenhárom tanuló szerzett diplomát: huszonheten gyógyszeripari technikus, tizenhatan pedig férfi-, illetve női fodrász szakon. A generáció legjobb diákja a gyógyszeripari technikus szak IV/2 osztályának tanulója, Nagyiván Adrián lett.

A 2014/15-ös tanévben magyar és szerb nyelven nyílik környezetvédelmi technikus és női fodrász szak. Részletes információ a www.hpscoka.edu.rs honlapon található.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..