home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Búcsú a vb-től győzelemmel
Tóth Tibor
2014.06.26.
LXIX. évf. 26. szám

F csoport, 3. forduló: Bosznia-Hercegovina–Irán 3:1 (1:0), E csoport, 3. forduló: Franciaország–Ecuador 0:0

F csoport, 3. forduló

Bosznia-Hercegovina–Irán 3:1 (1:0)

Salvador, Arena Fonta Nova, vezette: Velasco Carballo (spanyol)

Góllövők: Džeko a 23., Pjanić az 59., Vršajević a 83., illetve Gucsannedzsad a 82. percben.

Bosznia-Hercegovina: Begović – Vršajević, Šunjić, Spahić, Kolašinac – T. Sušic (Salihović), Bešić, Hadžić (Vranješ), Pjanić – Džeko (Višća, 84.), Ibišević.

Irán: Hagigi – Hosszeini, Montazeri, Szadegi, Puladi – Nekunam, Tejmurjan – Hadzsszafi (Dzsahanbahs), Dedzsagah (Anszarifard), Sodzsaei (Heidari) – Reza Gucsannedzsad.

A harmadik csoportmérkőzésén már valós tudása közelében járt a bosnyák csapat. Safet Sušić csapata már a forduló előtt elveszítette minden reményét a továbbjutásra, az irániak ellenben egy esetleges győzelemmel és nigériai vereséggel a másik meccsen bejutottak volna a legjobb tizenhat közé. Bosznia végig irányította a játékot. Džeko 19 méteres lövéssel szerzett vezetést csapatának, majd Pjanić került ziccerbe és nem hibázott. A 82. percben szépített ugyan Irán, ám egy percre rá Vršajević előre futott a jobb oldalon és lövése a jobb kapufáról a hálóba került. A másik mérkőzésen az argentín válogatott 3:2-re legyőzte Nigériát. A gauchók közül Messi kétszer, Roja egyszer volt eredményes. Az afrikaiak mindkét gólját Musa szerezte.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!


E csoport, 3. forduló

Franciaország–Ecuador 0:0

Rio de Janeiro, Maracana, 73 749 néző, vezette: Doué (elefántcsontparti)

Ecuador: A. Domínguez – J. C. Paredes, Erazo, Guagua, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa (Caicedo), Montero (Ibarra) – E. Valencia, Arroyo (Achilier).

Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho (Varane), Digne – Pogba, Matuidi (Giroud), Schneiderlin – Sissoko, Benzema, Griezmann (Rémy).

Küzdöttek becsülettel az ecuadoriak, de az 50. perctől, Antonio Valencia kiállítása miatt, emberhátrányban képtelenek voltak bevenni a gallok kapuját. A franciáknak is megvoltak a lehetőségeik, de Domínguez minden próbálkozást sikeresen hárított. A másik meccsen, Shaqiri mesterhármasával, Svájc 3:0 arányban legyőzte Hondurast, így ezen a találkozón a továbbjutáshoz legalább két gól különbséggel kellett volna nyerniük a közép-amerikaiaknak. A nyolcaddöntőben a csoportelső Franciaország Nigériával, a második Svájc pedig Argentínával találkozik.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..