home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Búcsú Đorđe Balaševićtől
Szerkesztőségi összeállítás
2021.02.21.
LXXVI. évf. 7. szám
Búcsú Đorđe Balaševićtől

Az újvidéki városi temetőben ma családja és legközelebbi barátai körében örök nyugalomra helyezték Đorđe Balaševićet.

Đorđe Balašević újvidéki énekes, dalszerző, a volt jugoszláv térség egyik legnépszerűbb előadója február 19-én, életének 67. évében hunyt el.

Balašević tüdőgyulladással küszködött, halála előtt három nappal került kórházba, miután az állapota válságosra fordult. Az újvidéki klinikai központ orvosainak minden erőfeszítése hiábavalónak bizonyult és a „pannon tengerész” három hónappal 68. születésnapja előtt elhunyt.

Đorđe Balašević 1953. május 11-én született Újvidéken. Karrierje elején a Žetva és a Rani mraz nevű együttesek tagja volt, majd 1982-ben szólókarrierbe kezdett, amely során az egykori jugoszláv térség legismertebb zenészévé, dalszerzőjévé vált. Színészként több tévésorozatban is szerepelt, amelyeknek a zenéjét maga szerezte, valamint könyveket is írt.

Đorđe Balašević halálhíre nem csak a szülővárosát, Újvidéket, hanem az egész nyugat-balkáni térséget megrázta. Tisztelői számos városban gyűltek össze búcsút venni a legendától.

Újvidéken a polgárok először Balašević szülőházánál, majd a város főterén gyülekeztek. Gyertyagyújtással, virágokkal, plüssjátékokkal, közös énekléssel búcsúztatták az énekest. 

Újvidék központjában félárbócra engedték a zászlókat a dalszerző tiszteletére.

Rajongói Horvátországban, Pulán és Zágrábban, valamint Szarajevóban is megemlékeztek Balaševićről.

Maga és a kormánya nevében részvétet nyilvánított Ðorđe Balašević családjának Ana Brnabić szerb kormányfő. Maja Gojković kulturális tárcavezető a közösségi médiában fejezte ki részvétét.

Újvidéken mára gyásznapot hirdettek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..