home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Brnabić: építő jellegű tárgyalások Brüsszelben
2021.05.19.
LXXVI. évf. 20. szám
Brnabić: építő jellegű tárgyalások Brüsszelben

A szerb kormányfő hivatalos látogatáson tartózkodik Brüsszelben.

A szerb miniszterelnök egy munkavacsorán is részt vesz, amelyet Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szervez.

Szerbia kormányfője találkozott Vladimir Bilčikkel, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevőjével és Miroslav Lajčákkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal.

Fotó: Tanjug/Slobodan Miljevic

Szerbia számára a párbeszéd, a Belgrád és Pristina közötti kapcsolat normalizálása fontos dolog - nyilatkozta Ana Brnabić Brüsszelben. A szerb kormányfő elmondta, hogy az Európai Unió illetékesei bosszantónak tartják, hogy Koszovó kérésére halasztaniuk kellett a párbeszéd folytatását, de azt reméli, hogy valamikor júniusban sor kerülhet rá.

Nyugat-balkáni vezetőkkel is tárgyal majd a régió stabilitásáról Ana Brnabić Brüsszelben.

Forrás: Szerbiai RTV, Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..