home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Brnabić: A vakcinagyár a járvány után is hasznos lehet
MTI
2021.06.01.
LXXVI. évf. 21. szám
Brnabić: A vakcinagyár a járvány után is hasznos lehet

Szerbia azért épít vakcinagyárat, mert a jövőben szeretné megvédeni állampolgárait a koronavírustól és más, hasonló vírusoktól, valamint a térség, Európa és a világ más országain is segíteni szeretne - jelentette ki a szerb kormányfő.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök hétfőn Belgrádban azt mondta, a vakcinagyárra az előrelátás miatt van szükség. "Már a járvány kitörése óta arra törekedtünk, hogy az állampolgáraink 100 százalékosan biztonságban legyenek, bármi történjék is" - húzta alá. Hozzátette: a térségbeli országokat is segítené Belgrád, hiszen amíg nem lesz mindenki védett, addig Szerbia sem az.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a vakcinagyár akkor is nagy segítséget jelenthet, ha kiderül, hogy szükség lesz az oltás harmadik adagjára, vagy ha egy-két évente meg kell ismételni az oltásokat. A kormányfő rámutatott, amikor nem lesz már szükség koronavírus elleni vakcinák előállítására, akkor gyógyszergyárként, vagy más oltóanyagok gyártására alkalmas üzemként, esetleg biotechnológiai fejlesztések végrehajtására alkalmas intézményként működhet tovább a hamarosan felépülő gyár.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..