home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Brnabić: 35012 dinár lesz a minimálbér
Szerbiai RTV
2021.09.03.
LXXVI. évf. 35. szám
Brnabić: 35012 dinár lesz a minimálbér

Nem sikerült egyezségre jutni a szakszervezetekkel, azok ugyanis nagyobb emelés kértek

35 012 dinár lesz a minimálbér 2022-ben, ez 9,4 százalékos emelkedést jelent - közölte Ana Brnabić szerb kormányfő, a szociális-gazdasági tanács ülése után, ahol nem sikerült egyezségre jutniuk a szakszervezetekkel, azok ugyanis nagyobb emelés kértek. A kormányfő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2022-ben az említett emeléssel a minimálbér 89 százalékban tudja fedezni a minimális fogyasztói kosarat. Brnabić közölte: megérti a szakszervezetek elégedetlenségét, és bejelentette, hogy 2023 végére meghozzák majd a döntést, miszerint 2024. január elsejétől a minimálbért egyenlítsék ki a minimális fogyasztói kosárral.

Ana Brnabić, kormányfő, Szerbia: „2022. január elsejétől gyakorlatilag a minimális fogyasztói kosár csaknem 90 százalékát lefedjük, a minimálbér összege által. Amennyiben ez így folytatódik, akkor 2023. végéig ismét döntést hozunk, amellyel 2024. január elsejétől a minimális fogyasztói kosarat teljes összegében fedi majd a minimálbér. Lehetett volna ezt valószínűleg előbb is, ha nem jött volna a koronavírus-járvány, hiszen ezt korábbra terveztük. Hadd emlékeztessem önöket, hogy tavaly is, a GDP majdnem egy százalékos csökkenése ellenére, mi 6,6 százalékkal emeltük a minimálbért. Azért, hogy folyamatos legyen a növekedés.”

Fotó: Tanjug/Strahinja Acimovic

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..