home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Bővült a szabadkai gázhálózat
Kartali Róbert
2020.10.29.
LXXV. évf. 44. szám
Bővült a szabadkai gázhálózat

A Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat az idén 8,6 kilométer gázvezetékkel bővítette hálózatát. A 2020-ra tervezett munkálatokkal 8320 méter utcai gázvezetéket építettek ki, aminek köszönhetően 420 új felhasználóval növekedhetett a felhasználók köre, de az év elején a belvárosban is befejezték a tavaly megkezdett munkát, így ott egy 285 méteres szakaszra mintegy 100 új fogyasztó csatlakozott.

Az idei beruházás legnagyobb részét Palicson valósították meg, 5310 méter vezetéket fektettek le, így itt 200 új fogyasztó már gázzal fűthet az idén — mondták el az illetékesek azon a sajtótájékoztatón, amelyet egy új palicsi fogyasztó udvarán tartottak meg.

A befektetés értéke 11,17 millió dinárt tett ki — mondta el Ződi Ildikó, a szabadkai gázművek igazgatója. Kiemelte, jelenleg 648 kilométer gázvezetékük van, összesen 11 033 felhasználójuk, ebből 9850 magánszemély, az üzleti fogyasztók száma pedig 1183, ebből 70 nagyipari fogyasztó. Továbbra is azon dolgoznak, hogy a lakosság lehető legszélesebb köréhez eljuttassák a gázt.

A közvállalat és az önkormányzat illetékesei Tóth Andrással és Erzsébettel, a gázművek új fogyasztóival (A szerző felvétele)

A Szabadkai Gázművek KK a saját eszközeiből valósította meg a beruházásokat — emelte ki Kern Imre alpolgármester. Mint mondta, Szabadkán a gázvezeték kiépítése harminc évvel ezelőtt kezdődött el, decemberben lesz huszonkilenc éve annak, hogy az első családi házak is rákapcsolódhattak a rendszerre. A cél az, hogy néhány éven belül az egész város és Palics, Kelebia, Radanovác területére is kiterjesszék a gázvezeték-hálózatot. Ezáltal a polgárok egy aránylag olcsó és rendkívül kényelmes energiaforrást kaphatnak, mellyel gazdaságosan lehet fűteni.

A közvállalat az idén a Zorka helyi közösség területén is bővítette a rendszert, mégpedig 2400 méter hosszúságban, továbbá folyamatban vannak a munkálatok Sándorban, ahol 400 méteren épül ki vezeték 50 új fogyasztó számára, és Kisbajmokban, ahol 20 új felhasználó csatlakozhat majd rá a 210 méteren lefektetett utcai gázvezetékre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..