home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Bővülő kínálat
Tóth Tibor
2022.07.16.
LXXVII. évf. 28. szám
Bővülő kínálat

Az Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett strandfürdő június 10-én nyitotta meg kapuit a fürdőzők előtt. A strandolási kínálat új tartalommal, korszerű wellnessközponttal bővült, mely március 23-ától fogadja a vendégeket. Juhász Tiborral, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatójával e két létesítményt jártuk körbe egy kissé felhős délelőttön.

Az 50 000 négyzetméteren elterülő, parkosított strandfürdőben három-három medence (gyermek-, olimpiai és csúszdás), vendéglő, élménycsúszdák, sportpályák, gyönyörű, zöld környezet gondoskodik a zavartalan pihenésről. A közvállalat két objektumot működtet, mely alkalmas a vendégek elszállásolására. A sportpanzióban ötvenen szállhatnak meg, míg a hosztel hatvan vendéget tud fogadni. A hagyományos úszóiskola már elkezdődött, az első csoport megkezdte az úszás fortélyainak elsajátítását, de az se csüggedjen, aki most lemaradt, mivel a nyár folyamán még indul úszóiskola a strandfürdőben. A belépőjegyek ára nem változott, a felnőttek 360, a gyerekek és a nyugdíjasok 270 dinárért válthatnak napijegyet, további 70 dinárért pedig karszalag is igényelhető, mellyel többször ki és be lehet lépni. A közvállalat különböző napi- és idényjegyeket kínál a vendégeknek, erről a www.adica.rs oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol nemcsak a strandfürdő, hanem a wellnessközpont árjegyzéke is megtalálható. Szombat esténként a strandfürdő nyitott teraszán zenés rendezvényeket tartanak, ahova Temerintől Magyarkanizsáig rengeteg fiatal látogat el.


A wellnessközpont március 23-án nyitotta meg kapuit

— A strandfürdőben parkosítás és területrendezés történt a nyitás előtti időszakban. Három-négy fát ki kellett vágnunk, nehogy az ágak letörése miatt személyi sérülés következzen be, ezáltal biztonságosabbá tettük a fürdő területét. Újítást nem végeztünk, mivel teljes egészében a wellnessközpont befejezésére összpontosítottunk. A csúszdás vagy nyugdíjasmedence korszerűsítése az őszre tolódott. A wellnessközpontból 30—32 fokos termálvizet vezetnénk ebbe a medencébe, mely köré lapokat helyeznénk, beépítenénk a padlófűtést, és egy magasnyomású levegőballonnal fednénk be. A medencét melegített, fűtött folyosóval kötnénk össze a wellnessközponttal. A munkálatok az ősszel indulnának, és remélhetőleg a tavaszig fejeződnének be — mondta Juhász Tibor.


Az élménymedencében úszni is lehet

 

A strandfürdő mindennap 9 és 20 óra között fogadja vendégeit

A március 23-án nyílt wellnessközpont a strandfürdőhöz hasonlóan 9 és 20 óra között látogatható a hét minden napján. A 2300 négyzetméteres, zárt területű létesítmény földszintjén három medence található: a gyógyvízzel megtöltött ülőmedence 36—38 fokos, az úszásra is alkalmas élménymedence 34—36 fokos, a gyermekmedencében pedig 32—34 fokos vízben szórakozhatnak a legkisebbek. A gyógyvíz a többi közt szív- és érrendszeri, különféle bőrbetegségekre, gyomorbántalmak és nőgyógyászati problémák kezelésére is alkalmas. A medencék mellett a földszinten ajándékbolt és egy masszázs-, pedikűr-, manikűrszalon működik, melyeket magánvállalkozó üzemeltet. A földszinten igénybe vehető továbbá egy kávézó és egy játszósarok a gyerekeknek, az emeleten pedig kávézó, 500 négyzetméter alapterületű napozóterasz napozóágyakkal és lenyűgöző kilátással a Tiszára meg a strandfürdőre, valamint a VIP-részleg kapott helyet, ahol 80-90 fokos finn szauna, gőz- és pezsgőfürdő várja a vendégeket. A létesítményhez egy terasz is tartozik, ahova bárki kiülhet kávézni, mivel ez külső lépcsőről közelíthető meg, nem kell jegyet váltani hozzá. A wellnessközpontban egyidejűleg 250 személy tartózkodhat, számukra öltözőszekrények és napozóágyak állnak rendelkezésre. Megtudtuk, hogy a wellnessfürdőbe jegyet váltó vendégek a szomszédos strandfürdőbe is díjmentesen bemehetnek, vissza pedig karkötővel térhetnek.


Az ülőmedencében lévő gyógyvíz több egészségügyi gondra is jó hatással van

— A wellnessfürdőt látogatják a polgárok, nem gondoltuk, hogy már a működésünk elején ennyien felkeresnek bennünket. Több hónap szükséges, hogy a közvélemény halljon és olvasson rólunk, ezért hiszem, hogy az ősszel még többen jönnek hozzánk. Előnyünk, hogy vajdasági vendégeinknek nem kell a határátkelőn várakozniuk, és könnyen megközelíthetőek vagyunk.

Az árjegyzék rendkívül változatos, hiszen a polgárok egész napra is megvásárolhatják a jegyet, de 2, 3 vagy 4 órás belépők is kaphatóak. Az egész napra szóló belépők hétfőtől péntekig a felnőtteknek 1450 dinárba kerülnek, míg szombaton és vasárnap ugyanezért 1800 dinárt kell fizetni. Az Ada községben élőknek hétköznap 1200, hétvégén 1500 dinárba kerül a jegy. A 2, a 3 és a 4 órás fürdőzés ára hétköznap 320, 480 és 640, szombaton és vasárnap pedig 400, 600 és 800 dinár. Minden tudnivalóról az Adica weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.


A napozóterasz


Nagy az érdeklődés az úszóiskola iránt

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..