home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Börzsöny
MTVA
2020.05.13.
LXXV. évf. 20. szám
Börzsöny

Vulkántúra a Magas-Börzsönyben szombaton a Hazajáró csapatával    

A Kárpátok belső vulkáni övezetében, a Duna és az Ipoly ölelésében emelkedő Börzsöny szépsége abban rejlik, hogy ősi vulkáni formája viszonylag épen megőrződött. A kalderáját, vulkáni eredetű kráterét övező sűrű erdőségei, vadregényes völgyek, sziklagyepes gerincek és virágos rétek alkalmasak az érintetlen természetben való elcsendesedésre.

Csak gyalog járhatók be legszebb részei, s amíg elérjük a Magas-Börzsönyt, a déli kismedencéiben ülő apró települések, és az azokat övező vulkáni kúpok bányászatról, pálosokról, várakról és erdei munkásokról mesélnek. A Börzsöny vidékén talán sikerül megvalósítani az erdőgazdálkodás, a természetvédelem és a turizmus harmonikus együttműködését.

Ezúttal a „bölcsőhely” körül tesznek sétát a csapat tagjai, hisz a Börzsönyben rótták az első kilométereket és itt alapították meg turistaegyesületüket, amelyből később kinőtt maga a Hazajáró. 

Adás: M5 – május 16.  (szombat) 17:55.

Ismétlés: 

M5 – május 17. (vasárnap) 05:05

Duna World – május 17. (vasárnap)  19:25 


Fotó: fiatalok kirándulnak a Nagy hideg-hegy közelében, egy erdei forrásnál (MTI Fotó: Fényes Tamás)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..