home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Börtönből menő szálloda
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.11.17.
LXXVI. évf. 45. szám
Börtönből menő szálloda

Az egykoron börtönként működő angliai épületben — melynek története egészen az 1700-as évekig nyúlik vissza — hatalmas lehetőséget látott a mostani tulajdonosa. Sok-sok fantáziával és kreatív ötletekkel menő szállodává varázsolta a régen cellákból álló épületet.

A nagyon menő és rengeteg titkot rejtő szálloda neve Bodmin Jail Hotel. Az épület újjáalakítása során a cellák helyett kényelmes lakosztályokat hoztak létre, melyek rengeteg vendéget csalogatnak az extrém falak közé.

Az ingatlan puritán terméskövekből épült, megfűszerezve némi modern dizájnnal. Érdekes módon a tervezők a börtönrácsokat is megtartották, melyek rendkívüli módon illenek a homlokzati falra tervezett füstüveges elemhez.

Az Angliában, Bodmin városában található épület legalább háromszáz éves, vastag falai bizonyára sokat mesélnének, ha tudnának. Már csak elképzelni is bizarr, mi minden történhetett ezen falak között: hosszú-hosszú éveken át elvetemült bűnözők, gyilkosok és rablók százai töltötték itt büntetésüket, és valószínűleg utolsó éveiket is. Mindezek tudatában az extremitást kedvelők látogatják a hotelt, melynek hirdetésében is szerepel, hogy legalább ötvenöt kivégzés történt az épület udvarában — az áldozatok természetesen bűnözők voltak. Az évek alatt naplót is vezettek arról, hogy mi volt a kivégzettek utolsó kívánsága, ezeket a dokumentumokat a szálloda borospincéjében, egy trezorban őrzik, és a vendégek meg is tekinthetik őket.

A külső mindenképp zord, ahogy maga a hotel története is, ám ne feledkezzünk meg arról, hogy az átalakítás után a cellák süppedős szőnyeget kaptak, puha textilekkel vannak dekorálva, valamint kárpitozott ülőgarnitúrák és meleget adó kandallók is ellensúlyozzák a ridegséget.

Az épület az I. világháborúban is fegyintézetként működött, később pedig, amikor a brit királyi család elkezdett tartani az újabb világégéstől, itt rejtette el a koronaékszereket, mivel ezt az épületet vélte a legbiztonságosabbnak. Ezután olyan is előfordult, hogy a börtöncellák évekig üresen kongtak.

A szobákhoz az egyszerűségükben meghagyott folyosókon, ugyanazokon a függőhidakon lehet eljutni, mint régen a kietlen cellákhoz. Annyi változást azért beiktattak, hogy három cellát nyitottak össze, és ebből lett egy nagyobb, kényelmes szoba, mely magában foglalja a hálórészt, a kisebb társalgót, valamint minden szobához tartozik egy tökéletesen felszerelt fürdőszoba. Érdekességszámba megy, hogy van nászutaslakosztály, melyben kedvezményes áron tölthetik mézeshetüket a friss házasok.

A szobabérleti díj két személyre 100 angol fontot tesz ki éjszakánként. Mindezért egy korszerű és minden földi jóval kecsegtető cellát kapunk. És találhatunk a falak között tradicionális hangulatú étkezőt, valamint társalgót is, mely bárként funkcionál, ahol a gazdag kiegészítők, modern lámpák mellett a puha, kárpitos bútorzatot sem sajnálják a vendégektől.

A grandiózus hotelben a börtönromantika mellé zord falakat, aprócska, rácsos ablakokon alig beszűrődő fényt kapunk. A magával ragadó épületkomplexum lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy belemélyedjenek az izgalmas, rejtélyes történelembe.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..