home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Bor és hagyományok
Martinek Imre
2021.11.06.
LXXVI. évf. 44. szám
Bor és hagyományok

Enyészet havának (november) 5. napján hozták tető alá Pancsován a Bor és hagyományok elnevezésű rendezvény harmadik etapját. Helyszínileg a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben.

A hagyományteremtő szándékkal létrehívott rendezvényen, melyet érdemben ezúttal nemcsak az anyaországi Kinizsi Szövetség, de a helyi Történelmi Levéltár is támogatott, egy helytörténeti kiállítás méltatása is megtörtént. Tizenhat nagyképen mutatva be a pancsovai szőlőtermesztés történetét az 1796 és 1875 közötti időszakban. Természetesen az utóbbi esztendőben jegyzett filoxéra megjelenése, illetve sikeres kiiktatása után is volt/maradt létjogosultsága e gazdasági ágazatnak ezen a vidéken. Hogy mégis hogyan? Nos, abba vélhetően egy soron következő tematikus tárlat fog betekintést nyújtani.

Az esemény részletes beszámolóját lapunk november 10-ei, nyomtatott számában olvashatják. Addig viszont meséljenek a fotók.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..