home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Böllérnapon jártak a muzslyaiak
Kónya-Kovács Otília
2008.12.17.
LXIII. évf. 51. szám
Böllérnapon jártak a muzslyaiak

Szorgoskodnak a muzslyaiak és az újszentesiekA muzslyai Petőfi Sándor MME néhány tagja a magyarországi Sándorfalván részt vett a XII. Böllérnapokon. Kora reggeltől várták a vendégeket, majd amikor mindenki megérkezett, a sándorfalvi kisbíró kidobolta, kihirdette az egész napra szóló program...

Szorgoskodnak a muzslyaiak és az újszentesiek

A muzslyai Petőfi Sándor MME néhány tagja a magyarországi Sándorfalván részt vett a XII. Böllérnapokon. Kora reggeltől várták a vendégeket, majd amikor mindenki megérkezett, a sándorfalvi kisbíró kidobolta, kihirdette az egész napra szóló programot. Ezután Kakas Béla polgármester úr üdvözölte a versenyzőket, nézelődőket. A böllértalálkozón részt vett Dóc, Újszentes (Románia), Muzslya (Szerbia), Sándorfalva, a sándorfalvi CKÖ (Cigány Kisebbségi Önkormányzat), Békés megye, Vas megye, a Szegedi Tűzoltók, a Sándorfalvi Rendőrök, valamint a Hódmezővásárhelyi Rádió 7 csapata. A hagyományos rendezvény verseny jellegű volt, és az általában öt fős csapatok különféle finomságokat készítettek a fél-fél disznóból. Volt közben csőrögesütés, böllérmasszázs, működött a böllérnapi jósda, játszóházba várták a gyerekeket, sőt, kézműves műhelyben is kipróbálhatták ügyességüket az érdekeltek. A gyerekek nagy örömére az állatsimogatás is lehetséges volt. Ezenkívül váltogatták egymást az együttesek, énekesek, muzsikusok a színpadon, mint Bódi Csaba vagy a Sógorok duó, de vendégként fellépett Forgács Gábor humorista is. A Széchenyi udvar előtti utcarészen pedig kirakodóvásár volt.
A muzslyai Petőfi Sándor MME csapatát képviselte Csordás György főböllér, Csordás Mária, Dobó József, Dobó Ibolya és Horváth Júlia. Csordás György elmondta, mivel hagyományos rendezvényt hirdettek, ők így készültek fel erre a megmérettetésre: régi, kézi kolbásztöltővel jelentek meg, nagyon sokan azonban fittyet hányva a hagyományokra, elektromos töltővel, pillanatok alatt végeztek a munkával. Egyébként a muzslyaiak készítményei iránt nagyon sokan érdeklődtek, venni szerettek volna a hurkából, kolbászból, de erre nem volt lehetőség, hiszen az esti bálban is falatozni kellett.
Kátai János főböllér bejelentette, a legnagyobb, 220 kilós disznót jótékonykodásra szánták, tehát Sándorfalva szegényebb sorsú polgárai között szerették volna szétosztani, de a 40 értesített család közül mindössze 10-en tisztelték meg a szervezőket azzal, hogy személyesen elmentek a disznótoros kóstolóért. Tavaly ugyanis házhoz szállították nekik a finom falatokat, az idén pedig megkértek mindenkit, hogy látogassanak el a rendezvényre.
Annyi bizonyos, hogy itt senki sem maradhatott éhen, hiszen a böllérnapokon nézelődők is kóstolgathatták a kolbászt, hurkát, miegymást. Este disznótori virrasztó bállal zárultak a böllérnapok.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..