home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Bogdanović bronzérme
Tóth Tibor
2021.07.24.
LXXVI. évf. 29. szám
Bogdanović bronzérme

A tékvandózó Tijana Bogdanović révén megszületett a második szerb érem a nyári olimpián.

A 49 kilogrammos súlycsoportban indult versenyző a bronzmérkőzésen 20:6 arányú győzelmet aratott a japán Miyu Yamada felett, és ezzel az öt évvel ezelőtti, riói ezüst után bronzérmet nyert. Bogdanović az első fordulóban 12:4-re kikapott ugyan a spanyol Cerezótól, azonban a spanyol bejutott a döntőbe, így a szerb versenyző a vígaszágon folytathatta a küzdelmet, ahol a kínai Wu feletti 12:9-es győzelmének köszönhetően a bronzért csatázhatott. Az olimpiai bajnoki címet a thaiföldi Panipak Wongpattanaki szerezte meg, mivel a döntőben 11:10-re verte Bogdanović legyőzőjét, a 17 éves spanyol Adriana Iglesias Cerezót.

Fotó: Tanjug/AP Photo/ Themba Hadebe

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..